Hoe kan ik de kat van de buren weg houden bij mijn vogel voederhuisje?

Ik ben gek op alle dieren behalve wanneer ze de vogeltjes die ik probeer te lokken weg jagen. Hoe kan ik er voor zorgen dat de kat van de buren niet meer bij het vogel voederhuisje komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sinds ik doorgesneden sinaasappels in de tuin heb liggen blijven de buurtkatten er uit de buurt. Misschien is dat een idee om bij je voederhuisje in de buurt te leggen?

katten "schijnen" een hekel te hebben aan koffiedik,dus misschien dat om het huisje heen gooien?

Katten zijn inderdaad een plaag in de tuin, het liefst zou ik soms een jachtgeweer willen pakken. Maar dat voert wat ver dus wellicht kun je onderstaand proberen. Emmer water erover heen als die in de buurt komt wil nog wel eens helpen. Daarnaast kun je ook schrikdraad spannen. Lees even de tuin wikki hieronder Toegevoegd na 9 minuten: Overigens mijn tuin is ingebouwd in een huizenblok dus er lopen nogal wat katten, zag dat buren verderop bij een passage glas op de muur hebben gemetseld. Dit experiment volg ik met belangstelling. Wellicht stopt ze dat.

Bronnen:
http://www.tuin-wiki.nl/Main/KattenTuin

Belletje om de nek van de kat van de buren? Dan vliegen de vogels op tijd weg, hoewel dat natuurlijk ook niet optimaal is..

Dat is lastig zo is mijn ervaring. Er zijn anti-kattenmiddeltjes (en koffiedik zoals gezegd), maar mij heeft niks effectief gewerkt. Mijn rennen achter de kat aan is het nog het beste geweest......de kat van de buren is gewoon jouw 'vijand'.

Ik moet je teleurstellen want dat gaat je niet lukken, of je moet ook een hond nemen, want die laat de vogeltjes met rust en jaagt de kat weg. Dat van die koffieprut heb ik ook een tijd geprobeerd, maar dat helpt alleen tegen katten die in je tuin poepen. Ze willen namelijk niet gaan graven daar waar koffie ligt. Echter, je moet zoveel blijven gooien want met al die regen in Nederland spoelt het heel snel weg en gaan de katten weer rustig zitten. En een schutting bouwen......geen zin, klimmen ze gewoon overheen. Je kunt ook af en toe naar buiten rennen en een emmer water over ze heen gooien (niet als het vriest natuurlijk). Of een tuinslang laten liggen met een sproeier, en dan aanzetten zodra je die kat ziet........ maar dan maak je jezelf natuurlijk gek. Eigenlijk is mijn advies; neem een hond of geef het op en laat het rustig aan de natuurlijk over.

Gewoon een aantal keer met een gietertje wat water over de kat gooien (niet te veel natuurlijk). Katten hebben het niet zo op water.

Je zou de buren kunnen vragen om hun kat binnen te houden. Of misschien afspreken dat hij alleen na 16 uur naar buiten komt ofzo. Dan hebben de vogeltjes de hele dag, de tijd te eten.

er zijn twee middelen uitstekend geschikt om katten uit je tuin te houden: de cat-stop, of de reigerschrik. beiden werken op beweging. de cat-stop produceert een voor de katten onaangename toon, de reigerschrik reageert met een waterstraal. nadeel is dat beiden niet echt goedkoop zijn. wat je verder zou kunnen doen, is met gaas een kraag maken om de paal van het vogelhuisje heen, zodat de kat er niet zo makkelijk op kan springen.

Inderdaad een vervelend probleem. Mensen die zo nodig katten willen hebben om ze vervolgens gewoon buiten te laten, waar ze de buren gaan lastigvallen. Ik zou zeggen als je een huisdier hebt, hou hem dan thuis of in ieder geval in de gaten of aan de lijn. Ik zit ook met een kattenprobleem in mijn tuin. Heb laatst de tip gelezen dat je kippengaas op de grond moet leggen (bijvoorbeeld op de plek waar de kat je tuin binnenkomt), daar hebben ze een hekel aan. Ik ga het in ieder geval proberen, want het lijkt me een goede tip. Kan ik m'n jachtgeweer nog even laten liggen :-)

Zet het vogelvoederhuisje op een plek waar katten niet naartoe kunnen klimmen maar vogels wel naartoe kunnen vliegen.

Schrikdraad: Het is een goedkope oplossing en gemakkelijk verkrijgbaar bv bij de boerenbond. Wel zou je een dubbele draad moeten spannen om er zeker van te zijn dat er geen openingen meer zijn. Heb dit vroeger al eens geprobeerd en het werkte voor een poos totdat er toch een kat van buitenaf binnen zat. Die kon ook niet meer weg en zat opgesloten in mijn tuin. Kippendraad: Geef daar maar je geld niet aan uit! Ik heb hetzelfde gedaan, heel mijn tuin afgezet met kippengaas tot 2,40 meter hoog, met een overslaande rand van 50 cm naar binnen toe (van mijn tuin) Dit juist om mijn katten binnen eigen tuin te houden. Ik dacht 1st ook die gaan daar niet in klimmen doet te veel pijn voor hun tenen, Maar niks is minder waar, ze klimmen erin en liggen te slapen op de overslaande rand. Mijn zwaarste kat is 8,5 kg en zelfs die gaat erin klauteren. Water: is zeer zeker doeltreffend maar je kan niet dag en nacht waken met de tuinslang in de aanslag. Een hond: werkt zeker mocht hij van goede wil zijn Er bestaan ook veel plantensoorten waar katten een hekel aan hebben, die zouden kunnen werken om een bepaald stuk grond kattenvrij te houden of om de tuin te omheinen met planten met stekels en dorens, Ook planten die voor de kat een vieze geur verspreiden zoals Citroengeraniums.

Het klinkt raar, maar je moet proberen eventuele katten IN je tuin te houden. Dus niet zorgen dat ze je tuin niet in komen, maar juist zorgen dat ze je tuin niet UIT kunnen komen. Een kat wil namelijk altijd een snelle ontsnappingsroute. Als die er niet is, voelt de kat zich niet op zijn gemak, en zal hij die plek mijden. Ik heb dat bereikt met schuttingen waar de kat niet tegenop kan klimmen doordat er liguster resp. klimop tegenaan groeit. Verder zijn de schuttingen aan de bovenkant smal, zodat een kat niet op de bovenkant van de schutting kan staan. Eén schutting is beklimbaar voor katten, en bovenaan is een mooie horizontale balk waar vroeger de katten massaal op flaneerden. Ik heb een rol kippengaas in de lengte doorgesneden, zodat ik twee smalle repen kreeg. Elke reep heb ik half opgerold, tot een soort tunnel - zeg maar een omgekeerde U. Die heb ik met krammetjes aan de bovenkant van de schutting vastgemaakt. Er loopt nu dus een kippengaastunnel over de hele lengte van die schutting. Van een afstandje zie je daar bijna niets van, dus lelijk is het niet. De eerste nachten kon ik mooi tellen hoeveel katten er wel niet rondstruinen: elke kat sprong, net als vroeger, op mijn schutting. Maar nu raakte hij met zijn pootjes verstrikt in het kippengaas. Dat gaf één flinke krijs per buurtkat. Daarna wist zo'n kat dat mijn schutting niet meer flaneerbaar was. De volgende ochtend moest de katvormige deuken uit mijn tunnel halen, maar dat gaat vrij makkelijk met kippengaas. Nu alle katten het weten, kunnen ze op zich nog steeds in mijn tuin komen. Maar: ze weten ook dat ze er niet snel meer UIT komen wanneer er gevaar dreigt. Het gevolg is dat mijn tuin nu al jaren kattenvrij is. Katvriendelijk en katvrij - wat wil je nog meer?

Je zou het voederhuisje eigenlijk op moeten hangen zodat er geen katten bij kunnen. Misschien is zo'n haak waaraan je een hanging basket aan hangt een optie? Mijn vogelhuisje hangt aan een paal, zo'n 20 cm onder het huisje heb ik lange spijkers in de paal geslagen en tussen de spijkers heb ik ijzergaren gespannen. Eventuele katten kunnen er zo niet bij om de jonge vogeltjes te pakken te krijgen, misschien zou dit ook een hele simpele manier kunnen zijn voor jouw voederhuisje als je het ergens anders neer zou zetten. Het is tenminste diervriendelijk. Tip; ik heb aan weerszijde van mijn tuindeuren een spijkertje in de muur geslagen en daartussen een ijzerdraadje gespannen. Aan dat draadje hang ik regelmatig, stukjes brood, appeltjes, pindanetjes en vetbolletjes op. Je kunt de vogels dan heel goed bekijken van dichtbij. De kunst is wel om heel stil te blijven zitten. Mijn kinderen zijn er soms de halve middag zoet mee, ze vinden het minstens zo leuk als de tv.

Hang het op, vogels hebben een eigenschap van kunnen vliegen, die eigenschap heeft een kat nog niet... Dus hang dat op zodanig dat je kat moet kunnen vliegen om er bij te komen, probleem zeer simpel en afdoende opgelost...

http://www.diergedrag.nl en zoek naar ScareCrow. Dat is een apparaat waar je een tuinslang op zet en die alleen spuit als er een kat in de buurt is. Werkt gegarandeerd. Het is wel lachen als je hem vergeet en zelf in de buurt van de sensor komt. Succes

Een roestvrijstalen beplating rondom te poot van het vogelhuisje timmeren. Al komt de kat dichtbij, hij zal niet naar het vogelhuisje kunnen klimmen. Andere dingen die kunnen helpen; plantjes waar een kat blij van wordt in de ene hoek van de tuin, geuren waar de kat niet van houdt dichtbij het vogelhuis. Bij voorkeur geursporen waarmee een andere kat 't territorium mee heeft afgezet (inderdaad, de al eerder genoemde tijgerpoep)

Bronnen:
http://www.weetjesoverkatten.nl/uitdetuin.htm

Ik heb zelf katten en hang ook voedsel voor de vogels op in de tuin. Dat lijkt raar, maar ik hang het vrij hoog en de vogels zien de katten zo op tijd. Ik denk dat een voederhuisje te laag is, je kunt misschien beter werken met vetbollen en die zo hoog mogelijk in een boom ophangen. Mijn katten krijgen de vogels echt niet te pakken en vogels zijn best wel slim en op hun hoede hoor.

Aan de buren vragen een jachthond te nemen,die weet wat aporteren is.Werkt uitstekend.En de wet laten wijzigen honden en katten aan de lijn en geregistreerd dat er een kat is.Voor het voedsel hoeven ze tegenwoordig niet meer buiten te zijn om te jagen.Ze krijgen soms nog beter te eten als de kinderen.

Wat een kat-onvriendelijke antwoorden allemaal !! Daar gaat het hier helemaal niet om. Het gaat er om dat de vogeltjes bij hun voer durven te komen. En dat is heel simpel. Maak een plank op een hoge stok en steek die in de grond. Leg het voer op die plank. De katten kunnen er dan gewoon niet bij en de vogels zijn niet bang van de katten. Wij hebben zowel katten als vogels in de tuin. En dat gaat prima samen !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100