Kan ik mijn suede laarzen vol kattenkrabjes redden, zo ja hoe?

Mijn kat heeft mijn mooie suede laarzen flink bewerkt met haar nagels.
Overal zitten haakjes en uitstekende stukjes suede.
Is er een manier om deze te herstellen of laten maken?

Toegevoegd na 3 minuten:
Met uitstekende stukjes suede bedoel ik niet niet grote gaten maar haaltjes door het krabben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Probeer het met een speciale suedeborstel. De ene kant is van rubber, de andere kant heeft koperen 'haren'. Probeer de oneffenheden met de koperen kant (wel voorzichtig) weg te poetsen. Als er veel lange halen zijn deze met een klein schaartje wegknippen. Daarna met de rubberen kant 'oppoetsen'. Gebruik speciale suede-onderhoud uit een spuitbus. (zie in bron 1). Je kunt bij het bewerken met een borstel ook stoom gebruiken. Een ketel water aan de kook brengen en de laars boven de stoom houden (niet te dicht bij, doe je hand in de laars zodat je je zelf niet brandt aan de stoom. Daarna de laars uitborstelen).

Bronnen:
http://www.hetschoenmakertje.nl/contents/n...

Als ik een goede voorstelling maak van de schade, zal je de laarzen voorzichtig kunnen behandelen met een scheermesje, om de haakjes weg te halen, vervolgens afborstelen met een zacht borsteltje.

Het beste in dit geval is om met de laarzen morgen even langs te gaan bij de schoenmaker en het probleem voor te leggen. Door de vele ervaring heeft ieder zo z'n eigen oplossingen. Zelf kun je het heel voorzichtig proberen met een stukje fijn schuurpapier. Succes!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100