Televisiebeeld is slecht, kan dit door de splitter komen?

Even voor de goede orde, het gaat hier om Analoge Kabeltelevisie van UPC.
Met splitter bedoel ik het kastje die de TV en Radio uit elkaar filtert.

Even de situatie, in huis heb ik een diverse splitters geplaatst en in een busstructuur aangesloten. De laatste modules zijn afgesloten met een EOL weerstand.

Ongeveer een 2 jaar geleden had ik veel storing op de radio in de slaapkamer. Die gebruik ik nu niet meer op de kabel.

Maar sinds vorige week heb ik ook ruis en lijnen op de televisie. Nu heb ik de gehele bekabeling binnen het huis losgekoppeld (die extra aansluitpunten zijn niet meer in gebruik) en kom ik vanuit het israpunt (de groene UPC kabel) direct naar de splitter waar de televisie op is aangesloten.
Dit gaf geen verlichting in het beeld.
Daarna heb ik de splitter vervangen door een van de andere niet in gebruik zijnde splitters. Daardoor werd het beeld wel een stuk beter. Ook de kabel connector naar de tv toe wat meer aangeknepen en de connect op de splitter wat schoongemaakt met een dremel. ook dit gaf een kwaliteitsverbetering.

Nu is de ruis veel minder en de strepen ook met hoe het in het begin was. Maar nog steeds op bepaalde kanalen heb ik wat ruis en soms ook strepen er door heen.

Hoe kan dit nog beter?
Maar ook hoelang gaat een splitter gemiddeld mee. Het zit er nu zo een 10-13 jaar. Gaan splitter ook wel eens stuk?
De vervangende splitter komt uit het bestaande systeem, en heeft dus ook al die tijd zitten splitten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een splitter heeft geen levensduur en moet eigenlijk je levenlang meegaan. Ik vermoed dat je een vocht probleem hebt, zeker na je opmerking dat door schoonmaken de kwaliteit van het beeld verbeterd, het is dus een mogelijkheid dat in de bekabeling (ook van UPC en het ISRA punt) vocht is gekomen en de contacten ernstig vervuild zijn geraakt. Toegevoegd na 8 uur: Waar ik nog niet op geattendeerd heb maar wat ook mogelijk is, dat het probleem bij UPC ligt, het is mogelijk dat bij UPC een versterker stuk of overbelast is waardoor je een zwakker signaal binnen krijgt, door alle aansluitingen heb je dan te veel weerstand en krijg je zeer slecht beeld. Probeer of je met een signaalversterker (antenneversterker) direkt bij het isra punt het beeldkwaliteit te verbeteren.

Normaal zou u een versterker moeten hebben zoals in de afbeelding, als u die al heeft zal hij de geest gegeven hebben, of toch bijna, en is aan vervanging toe. Om dit te controleren kan u uw TV eens rechtstreeks aansluiten zonder al de rest. Als u die nog niet heeft is dit de oplossing.

Bronnen:
http://accessoires.upc.nl/epages/UPC.sf/nl...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100