Zijn er dieren die andere dieren doden voor de lol?

Dus niet om ze op te eten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een mythe dat dieren niet voor de lol zouden doden. Dieren die geen reserves hebben eten inderdaad alles wat ze kunnen vangen, maar in een tijd van relatieve overvloed zijn jonge mannetjes die gefrustreerd zijn omdat ze niet kunnen paren natuurlijk best bereid om een ander dier te verscheuren om hun frustraties bot te vieren. Bovendien leidt het jachtinstinct er toe dat een geslaagde poging om te doden 'goed' voelt, vooral voor jongere dieren, ongeacht of het nodig is; oudere dieren zullen inderdaad zuiniger met hun energie om springen omdat die geleerd hebben dat energie beperkt is en soms plotseling weer nodig.

Nee, geen enkel dier doet dat, alleen menselijke beesten doen dat... Toegevoegd na 31 minuten: Dieren kennen geen lol, daarom ook al zo...

Voor de lol: Ik zou zeggen sommige katten. Die komen triomfantelijk hun dode vogeltje naar binnen brengen, leggen hem neer en doen er niets meer mee. Verder heb ik afgelopen vakantie van een lokale gids gehoord dat de poema's als ze jongen hebben tot wel 15 schapen per nacht doden, niet om ze op te eten, maar om de jongen te laten zien hoe het moet.

Voor de lol niet, maar katten kunnen soms dieren vangen alleen om het jagen te oefenen, en de prooi dus niet opeten.

Mijn kat eet zijn gevangen muizen nooit op maar laat ze als ze eindelijk dood zijn bij de deur achter. Gevangen vogels echter eet hij geheel op en laat mij alleen de veren.

Ik heb het soms het idee dat een kat lol heeft als zij met een muis aan het sollen is. Anderzijds heb ik toch het idee dat het jagers instinct hier aan de orde is.

De mens.. Die gaan jagen voor de 'LOL' op konijnen etc,.. Insecten Maken mensen ook liever dood dan ze het laten leven. Mensen met auto`s zijn nog gevaarlijker voor dieren!

Mijn Jack-Russel wel maar het was niet de bedoeling.Hij heeft eens een muisje gevonden en al spelend wierp hij het muisje in de lucht.Het muisje heeft het niet overleefd.mijn hondje was heel teleurgesteld dat zijn ''speeltje''niet meer bewoog.

Vaak wordt het dier wel opgegeten, dat wel. Maar orka's spelen wel vaak met gevangen zeehonden. Ze gooien deze dan in de lucht, zwemmen naar waar die neer komt en slaan hem daar weer weg met hun staart. Dit doen ze als de zeehond nog leeft. Als de zeehond uiteindelijk dood zal zijn eet de orka hem over het algemeen wel gewoon op. Maar dit is zeer onnodig, dus voor de lol. Ook katten spelen met hun prooi. Bijvoorbeeld een muis elke keer op ze staart staan of neer meppen met een poot als deze weg probeert te vluchten. Maar vaak eet de kat hem op of levert deze af bij zijn baasje zodat deze hem kan opeten. Dus naar mijn idee spelen dieren wel met hun prooi, maar zit er wel een ander doel achter. Toegevoegd na 35 minuten: Zoals onderstaand filmpje laat zien spelen de orka's ook met een slachtoffer. Maar is dit wellicht als training. 1 brengt er zelf een gevangen zeeleeuwen jong terug naar de kust en zet hem daar af ! Maar zoals de wetenschappers ook zeggen: We zullen er waarschijnlijk nooit achter komen.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=DWsN63PRCW8...

Marters zijn beesten die hun prooidier doden ook als ze geen honger hebben. Moordzuchtige rovertjes zijn het!

De natuur zit over het algemeen zo in elkaar dat de 'wilde' dieren elkaar vrijwel altijd doden voor voedsel of voor onderwijs aan elkaar of de jongen. Katten kunnen best lol hebben bij het doden van een muisje of vogel, maar eten het daarna vaak op. Tamme huiskatten bieden het vaak aan hun baasjes aan... kadootje. Onze hond ving altijd vliegen en andere vliegende insecten. Hij kon er uren zoet mee zijn... hap slik weg. Ik had het idee dat hij dat echt voor de lol deed... hij had immers geen honger en een mug vult ook niet echt. Maar misschien deed hij het uit verveling of omdat hij ze irritant vond.... moeilijk te zeggen.

Een dier doodt niet voor de lol, maar die doodt om te eten!

Sommige dieren spelen wel eerst met hun prooi, voordat ze hem opeten. Dit zijn vooral jongere dieren. Over niet opeten gesproken: Terrein verdedigen tegenover indringers. Daarnaast zijn er dieren die van bloed houden. Als een wolf de kans krijgt, dood hij niet 1 schaap om hem op te eten, maar een stuk of 15 om het bloed op te likken.

Jawel bij ons in Turkije doden marters vaak kleine kuikentjes voor de lol. Hij haalt alleen de kop eraf. En dan laat daar gewoon staan. Echt triest is dat. Ik zag éénskeer dat die 7 kuikentjes de kop eraf gehaald. En dan heeft die de lijven naast elkaar en de koppen naast elkaar neergelegd. Toen wij dat zagen, gewoon abnormaal was dat. Niet te geloven...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100