Hoe komt het dat mijn basilicum - als enige kruid - maar niet wil gedijen?

Ik heb al 5 keer een nieuwe basilicum gekocht, die na 3-4 dagen gaat verschrompelen/verwelken. Eerst dacht ik dat het kwam, doordat ik hem gekocht had bij de super, maar ook die uit het tuincentrum verging. Ik heb wel 10 kruidensoorten en die tieren welig. Wat kan er aan de hand zijn?

Toegevoegd na 20 uur:
Dank voor de suggesties, maar deze heb ik allemaal al geprobeerd.

Weet jij het antwoord?

/2500

een plantje in een potje kopen moet je altijd zo snel mogelijk verpotten in verse / nieuwe aarde en binnen of buiten op de goede plek zetten en water geven, meestal elke dag. om de plant zit vaak een plastic verpakking met tekst met aanwijzingen, kijk anders in een plantenboek ! succes

basilicum heeft wel wat warmte nodig, dus dat zal het probleem wel zijn, hier doen ze het ook niet helaas

Ik zet mijn basilicum die ik koop in de supermarkt gewoon op een schoteltje met water op vensterbank. Ik heb absoluut geen groene vingers en mijn basilicum gedijt.

Basilicum is een plant die veel licht en warmte nodig heeft. Ze worden in ons land gekweekt in kassen. Daar is dus erg veel licht en altijd warm. In ons klimaat is dat nog al eens zoek, zeker dit voorjaar. Zodat het buiten niet wil groeien. Binnen in huis is de luchtvochtigheid erg laag en er is te kort en te weinig direct zonlicht. Zodra het buiten echt zomer is geworden, zullen deze planten in een grote pot wel groeien.

Basilicum is een hele dorstige plant. Zelf heb ik een tweedelig kruidenpotje gekocht. Het onderste gedeelte vul je met water, dan steek je de bijgeleverde steker met een touwtje in de plant. Het touwtje hang je in het water waardoor de plant zelf de hoeveelheid water kan opnemen welke hij nodig heeft. Bij een goede huishoudelijke artikelen zaak is zo'n potje te koop voor ca. € 5,00 ze zijn in verschillende maten/kleuren verkrijgbaar. Zeker de moeite van het proberen waard!

bij mij gingen ze ook voor geen meter, tot ik van ellende regelmatig overdreven veel water ging geven. toen ging het als een speer, en moest ik gaan toppen omdat het zo hard groeide. topjes heb ik in het water gezet, en deze wortelden heel snel. denk dus dat je regelmatig en gul bij moet gieten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100