Wat te doen als je een 4 pits elektrische kookplaat op krachtstroom hebt aangesloten en er werken er maar 2 maar bij een ander alle 4... Was ist loos?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op de onderzijde van de kookplaat staat altijd een schema met de aansluitingen. Heeft u wel krachtstroom want dan heeft u 4 draden nodig bij 3 x 230V + aarding en 5 draden bij 3 x 400 V + N + aarding. Let ook op de brug die al of niet moet geplaatst worden. Toegevoegd na 6 minuten: LET OP: bijgevoegde foto van een aansluiting is informatief en niet voor alle vuren van toepassing.

Soms wordt de perilex-aansluiting maar voor twee fasen aangesloten. Schroef de dekplaat van het stopcontact los en kijk of alle contacten aangesloten zijn. Als dat niet het geval is dan kun je kijken welke zekeringen voor het kookstopcontact gebruikt worden, dan kun je bepalen welke delen van de kookplaat op 1 zekering te combineren zijn.

Ik weet dat je niet met een wedervraag mag antwoorden, maar de door jou gegeven info is niet voldoende. "bij een ander" is dat bij een andere aansluiting of bij een andere plaat? Bij krachtstroom bedoel je geen 230 volt neem ik aan?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100