Hoe trek je handig een breed plat elastiek door een broekband?

Als extra moeilijkheid hangt er een touwtje uit door 2 ronde metalen ringetjes van ongeveer 1 cm. Dat is gelijk de in en uitgang voor het elastiek dus het gat is niet naar wens groter te maken.

Meestal pruts ik met een haaknaald (die past door dat gat) maar dat moet 10 x over want het elastiek springt dan halverwege van die naald.

Is er een betere manier? Het gat is zo klein dat een veiligheidspeld er bijv niet doorheen kan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

kun je dat niet doen met een stuk massief elektra draad (zoals installateurs dat gebruiken). klein stukje strippen -haakje er aan -oogje aan elastiek knopen, om het haakje -dichtknijpen met tang -rijgen maar

met een visdraadje missschien? die doe je er eerst doorheen en maak je het elestiek vast met n knoop. dan trek je t visdraad eruit en als het goed is komt dan het elastiek mee. visdraad is behoorlijk sterk

Wel met een haaknaald, maar dan eerst het elastiek even met stevig naaigaren goed vastzetten om de haak. Zodanig dus dat het niet los kan schieten. En zodra je het metalen ringetje aan de andere kant hebt bereikt kan je het garen weer losknippen.

doe het elastiek door een stopnaald of borduurnaald. hetzelfde principe als met een veiligheidsspeld sucses!

Knoopje in het elastiek leggen en dan het knoopje ' doorschuiven'.

Mijn moeder gebruikte vroeger altijd een veiligheidsspeld, die ze door het elastiek stak en daarna sloot en in het gaatje in de broeksband stopte.

Er zij hele lange naalden waarmee je knopen in een bankstel opnieuw kan vastzetten van de kussens het elastiek door het oog halen en vastzetten met een knoopje. Maar een Tai ripje , je weet wel om iets te sluiten...gaat ook goed.ook weer knoopje maken en aantrekken het tai ripje is buigzaam en werkt echt.Succes

Ik zou boven/naast de huidige kleine ringgaatjes gewoon Twee nieuwe openingen maken. Breed elastiek gaat namelijk draaien als je het door een te kleine opening schuift. Je kunt die openingen naar believen weer dichtmaken na gebruik met een overhandse steek, zodat de stof niet gaat rafelen. Dan ben je ook niet zo onbeholpen bezig en het resultaat is veel mooier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100