Recht op inzage stukken (bestuur) VvE?

Ik heb inzage gevraagd in een aantal stukken (van het bestuur) van de VvE.

1. Inzage in hoe vorige beheerder en bestuur uit elkaar zijn gegaan;
2. Inzage in nieuw meerjaren onderhoudsplan.

Mij wordt door het bestuur deze inzage geweigerd. Met als reden, dat ik het vertrouwen in het bestuur zou hebben opgezegd.

Dat laatste is onjuist en hiervan heb ik dan ook een schriftelijk bewijs gevraagd.
Daarnaast verwijs ik naar het Splitsingsreglement 1973, artikel 40 lid 6 waarin mij het recht op inzage wordt bevestigd.

Inzage wordt mij gewoonweg geweigerd. Hoe nu verder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Brief sturen. Als bestuur bij weigering blijft juridische stappen, mogelijk uiteindelijk via kantonrechter. Als er genoeg andere ontevreden leden zijn kun je afdwingen dat er een ALV wordt uitgeschreven en kun je het bestuur afzetten (als je genoeg stemmen achter je hebt). Lekker wonen daar, zeker ?

ze zijn er niet happig op dat je ze controleert , daar weet ik alles van , ik ben indertijd naar mijn opstal verzekering gegaan , en via deze verzekering ben ik achter alle info gekomen , als je betaalt heb je recht een maal per jaar de stukken te controleren , ik liet het altijd door mijn accountant doen , die de rekening dan weer doorstuurde naar de vve , ik zat ook in het bestuur en de accountant heeft menige fout moeten corrigeren , soms maken ze er een potje van en brengen ze exorbitante bedragen in rekening voor administratie kosten , dus touwtjes strak houden is het devies , en door drammen het is ook jou geld wat erin zit , je kunt sowieso een (aangetekende)brief schrijven dat je voornemens bent een erkend accountantsbureau in te schakelen, meestal schrikken ze dan wakker , als je geen stukken in mag zienmag je gerust achterdochtig worden , zeker als het om wat kleinere vve gaat suc6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100