Hoe zorg ik ervoor dat een egel niet terugkomt?

Wij hebben last van een egel die het wel heel gezellig vindt bij ons binnen.
Op zich geen probleem, zo'n lief schattig egeltje, ware het niet dat hij de hele boel onder poept en dit op de meest onmogelijke plaatsen doet!
We hebben al eens gepoogd hem met een zachte bezem voorzichtig terug naar buiten te bewegen, hij wist niet hoe snel hij weer naar binnen moest kruipen. Ook een verhuizing naar nabijgelegen weiland was niet heel effectief, de volgende dag had hij de weg teruggevonden.
Ik word gek van de stank, hoe kom ik op een diervriendelijke manier van dit beestje af? Is er iets wat ik bijvoorbeeld kan sproeien, een geur waar hij niet van houdt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met het plaatsen van een hordeur, kan de egel niet meer naar binnen en anders de egel heel ver weg brengen en weer los laten, maar dat had je zelf al bedacht denk ik.

Kijk eens in mijn bron, wellicht helpen de tips je. Je kunt ook een egelopvang bij je in de buurt bellen voor advies. Zij zullen het beestje niet opvangen (want niet ziek), maar hebben er wel veel verstand van. Het is wel raar dat de egel bij je binnenkomt en niet in de tuin blijft namelijk.

Bronnen:
http://www.egelopvang.nl/

dit is geen normaal gedrag voor een egel, tenzij je hem in eerste instantie een tijdje hebt gevoerd. daarom zou ik hem naar de dichtstbijzijnde egelopvang brengen. ook een vogelopvang bij je in de buurt zal de egel wel op kunnen nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100