Ik kan geen Cyclaam goed houden, geeft ik te veel of juist te weinig water?

Ik heb al heel vaak een Cyclaam gekregen/gekocht.
Deze is iedere keer met 2 weken dood.
Als ik naar mijn idee normaal water geef, worden de blaadjes geel en de bloemen slap.
Geef ik minder water, komen de bloemen niet uit...
Hoe verzorg je een Cyclaam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een cyclame is een lastige kamerplant want hij moet eigenlijk koel staan. Hij heeft een knol in de grond waar hij voedsel en water in op kan slaan. Daardoor kan hij lang zonder water. Geef maar matig water, hij hangt zo maar niet slap! Wel is de gekochte kwaliteit vaak erg slecht en storte ze in zodra ze in een verwarmde kamer komen. dat kan je dan zien aan al die bloemknopjes die niet meer uit komen. Een goede Cyclame kan maanden bloeien soms nog veel langer. Goed uit de zon houden, wel in het volle licht zetten. De meeste gaan dood aan te veel water.

Planttype Bloeiende bladplant, met bloemen op lange stelen. Tot 30 cm hoog, 25 cm breed. Water Kluit vochtig houden, gieten op een onderschoteltje. Verminderen in de rustperiode. Matig tot hoge luchtvochtigheid. Temperatuur Niet winterhard. Verkiest een koele, frisse plek, `s winters 12 C. Bij grote temperatuursverschillen geleidelijk laten wennen. Licht Lichte plek zonder direct zonlicht. In de rustperiode iets donkerder. Bodem Klassieke potgrond met een deel klei of leem. In de bloei om de twee weken bemesten, tijdens de groei van knol en blad elke week. In de lente verpotten. Vermeerderen Zaaien, eind augustus of begin september

Bronnen:
http://www.tuinadvies.nl/cyclamen_kamerpla...

Geef je water óp de plant of op een schoteltje waar de plant op staat? Als je namelijk op de plant water geeft kan dit rotting veroorzaken.

Ik heb hetzelfde probleem. Heb er net weer 1 de deur uit gedaan die het ook niet overleefd heeft bij mij. Volgens mij geef ik ze te veel water. Ik giet maar 1 keer in de week en alle planten doen het verder goed bij mij, behalve de cyclaam.

Ik heb een cyclame die het heel goed doet. Ik geef gewoon iedere 2 dagen water op een onderschoteltje in de sierpot en trek de verdorde bloemen er gewoon met een rukje uit. Ik gooi het overtollige water niet weg, dat trekt later nog wel in de plant. Eens waren alle bloemen en blaadjes verwelkt maar na een paar weken stond hij terug in bloei. Ik denk dat het grootste probleem met een cyclame de temperatuur is. Ze kunnen echt niet tegen een te warme kamer. Liefst dus ook geen zon. Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100