Hoe krijg ik mijn verwarming stil? (zie beschrijving)

Mijn verwarming maakt een verschrikkelijk hard lawaai. Het is een soort tikgeluid/bonkgeluid met een luid gezoem erachter. Wanneer ik de knop van de verwarming op een andere stand draai, verandert het geluid: harder gebonk of het gaat zelfs heel erg hard ratelen. Of ik de verwarming nou uit heb staan of op de hoogste stand: hij blijft lawaai maken.
In de weekenden kan ik niet bellen om dit te laten repareren, dus ik moet zelf iets zien te verzinnen. Weet iemand misschien wat dit kan zijn? En hoe ik dit eventueel op kan lossen?
Heel erg bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vermoed dat er lucht in het systeem zit, waardoor je die geluiden hoort. Ik zeg: Ontluchten en bijvullen.

Defect expansievat behoort tot de mogelijkheden. (zelden) Verder lucht in het systeem of te weinig water. (lekkage) kijk op http://www.nuon.nl hoe u e.e.a. zelf kunt verhelpen.

Bronnen:
http://www.nuon.nl/cv-ketel/onderhoud-cv-k...

lek expansievat of een kapotte pomp of een haperende 3-weg klep denk ik

Zoals ik het zo leest ga ik ervanuit dat je verwarmingspomp kapot is, of je radiators zijn echt zo leeg dat je pomp lucht rondpompt. kijk even na je waterdruk of die goed is en probeer even om je radiator 1 minuut uit te zetten met de stekker eruit. Let wel op als je pomp echt niet meer goed werkt kan je cv helemaal kapot gaan en zijn de kosten veel meer dan alleen een pomp. Luister goed bij de pomp of het geluid daarvandaan komt of veroorzaakt word.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100