M'n douchewater is heel heet, wat kan ik hieraan doen?

Zelfs als ik hem op z'n koudst zet blijft het heet. Vind het best irritant want soms wil ik niet zo warm douchen. Wat kan ik eraan doen en hoe komt het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vindt je alleen je douchewater te heet? Zo ja, dan kun je een thermostatische douchekraan nemen en deze op een lagere temperatuur instellen. Vindt je ook het warme water uit de keukenkraan te heet, dan kun je de temperatuur van het water op de c.v. Ketel lager instellen. Hiervoor zul je de handleiding moeten raadplegen hoe dat moet. Denk er aan dat je deze niet lager insteld dan 62 gradn i.v.m. legionella. Succes.

Heb je het al geprobeerd door de heetwaterkraan niet helemaal open te draaien en de koudwaterkraan wel? Dan komt er wat minder water uit, maar misschien is het dan wat prettiger van temperatuur.

Als het een thermostaatkraan betreft kan je door een knopje in te drukken de temperatuur onder de 36 graden of lager zetten.De meeste thermostaat kranen staan meestal namelijk op een temperatuurbereik van 36 tot 38 graden ingesteld omdat de meesten dat veiliger vinden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100