Wat is goedkoper, alleen de woonkamer met een ventilatorkachel (2Kw) verwarmen, of met de cv meerdere vertrekken?

de woonkamer is goed geïsoleerd en tochtvrij en 21 mtr2

Weet jij het antwoord?

/2500

Je geeft te weinig info over je cv installatie om een goed onderbouwd antwoord te kunnen geven. Maar kort door de bocht: Als je een HR ketel hebt is het vermoedelijk het voordeligst om met de CV alleen je woonkamer te verwarmen (radiatoren elders in huis dicht draaien) ps Met strenge vorst oppassen dat alle kamers in iedergeval boven nul blijven om bevriezing te voorkomen van CV en water leidingen.

Simpel gezegd lijkt me de eerste optie het beste, indien je andere vertrekken niet kunt "afsluiten." (door bv. de radiatoren dicht te draaien). Je huiskamer is 1/3 van je gehele huis (grof gezegd 2/3 van de benedenverdieping). Het opwarmen van je hele huis zou dus 3x zoveel energie kosten. Toegevoegd na 49 seconden: Tenzij het rendement van je CV meer dan 3x zo hoog is als dat van de ventilatorkachel, maar dat lijkt me sterk.

Misschien een mogelijkheid om het uit te proberen. ALLE standen opschrijven en 2 dagen later weer. In deze periode probeer je 1 van de mogelijkheden. Na 2 dagen kun je bereken wat het je heeft gekost. Vanuit de 2e stand weer 2 dagen en weer alle standen opschrijven. Dus nu kun je mogelijkheid 2 berekenen. Je moet er wel opletten dat de buiten temperatuur ongeveer hetzelfde is. Ook moet er een gelijk aantal lampen branden. Gebruik in deze dagen geen wasmachine of droger, daar kunnen enorme verschillen in zitten. Een halfvolle of volle droogtrommel bijvoorbeeld. Dik of dun wasgoed in de droger. Succes het is een makkie om te berekenen, je moet alleen je kostprijs weten, alles inclusief, maar die kun je navragen bij je leverancier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100