Welke makelaar zoekt ook huurwoningen voor zijn klant?

Wij zijn druk op zoek naar een huurhuis van max. 600 euro per maand. We zoeken in zo'n 17 plaatsen rond het werk. Op internet is er weinig te vinden, heel af en toe een huisje. Bij allerlei woningstichtingen is de wachttijd zo'n 5 jaar, wij staan al 3 jaar ingeschreven en staan nog steeds op plekken rond de 100. Daarom willen we actie ondernemen en een makelaar vinden die kan helpen zoeken. Is het echt zo moeilijk om een huurhuisje te vinden? Welke makelaar in de buurt van spijkenisse zou een huurhuis kunnen zoeken voor ons?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben bang dat je via een makelaar erg weinig kans maakt. Jullie willen ca. €600 uitgeven aan huur per maand. Huren tot €652 vallen echter onder de sociale huurwoningen. En deze woningen worden nooit door makelaars verhuurd, maar alleen door woningbouwverenigingen. Om daar voor in aanmerking te komen gelden strenge criteria w.b. inkomen en gezinsgrootte. Makelaars krijgen doorgaans de duurdere, vrije sector woningen in de verhuur. Maar deze huren kunnen oplopen tot €1000 per maand. Wel kun je proberen een leegstaand huis, dat in de verkoop staat, te huren. Op Funda heb je verder een speciale afdeling met huurwoningen. Heb je daar al eens op gekeken? (link aan de linkerkant). Daar heb je wel een kans(je). http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/huurwoning/vraag-en-antwoord/wat-is-een-sociale-huurwoning-en-wanneer-kom-ik-daarvoor-in-aanmerking.html

Ik heb ook ooit via een makelaar gehuurd. Gewoon de makelaars in de buurt even opbellen met je vraag

Hier is er een die online alsook in het echie bemiddelt: http://www.huizenverhuur-vanrijswijk.nl/

Inderdaad, dat doet iedere makelaar. Bedenk wel, dat huren in de privésector duurder is dan bij een woningbouwvereniging. Maar soms kan het niet anders. Bij een makelaar ben je ook zeker van een goed huurcontract. Bij louche kamerverhuurbureaus moet je het resultaat nog maar afwachten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100