Hoe kan je het beste veters strikken bij ronde veters, die altijd los gaan?

Ik heb ecco schoenen en deze veters gaan altijd los, ecco staat er bekend om. :-(
Ooit hoorde ik dat er een speciale knoop is, die zou horen bij ecco schoenen. Geen idee of het waar is, maar het zou ideaal zijn als er manier is om te strikken zonder dat ze elk kwartier losgaan, en zonder nieuwe veters te kopen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hetzelfde antwoord als 3 maanden geleden: Het losraken van ronde gladde veters kun je voorkomen door je veters op een iets andere manier te strikken. In de video uit de link wordt uitgelegd dat je door de strik andersom te maken voorkomt dat de veters losraken. Een eenvoudiger oplossing is om de onderliggende knoop andersom te maken. Je kunt dan de strik blijven maken op de manier waarop je dat altijd al hebt gedaan.

Bronnen:
http://www.ted.com/talks/lang/eng/terry_mo...

Leg er een dubbele knoop in.

Je kunt ook eerst een knoop in de veter maken en dan strikken.

Je zou eens een andere knoop kunnen uitproberen. De eccoknoop heb ik niet gevonden, maar in onderstaande link heeft Ian er een hele site aan gewijd! Meest voorkomende fout is de "Granny Knot". Maar zelf ben ik wel benieuwd of zo'n "Turquoise Turtle Shoelace Knot" een beetje te doen is,... 's ochtends. Bij de andere bron (zelfde site) staan de 18 varianten bij elkaar.

Bronnen:
http://www.fieggen.com/shoelace/knots.htm
http://www.fieggen.com/shoelace/turquoiset...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100