Is het nodig om op een kinderkamer een slot op (kunstof) raam te zetten ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou nooit het risico willen lopen dat je kindje het raam uit zichzelf kan openen, ik zou zeggen altijd doen. Ze zijn, ook al zijn ze klein, heel vindingrijk om ergens toch bij te kunnen.

ja, de meeste ongevallen gebeuren binnenhuis.

Nee, nergens voor nodig. Als de kinderen groot genoeg zijn om het raam te kunnen openen, zijn ze ook groot genoeg om uitgelegd te krijgen dat dat gevaarlijk is, en niet naar buiten moeten klimmen.

Ja, het risico bestaat dat je kindje het raam zelf open maakt en naar buiten valt

Vraagsteller vermeldt helaas niet om welke leeftijd het hier gaat... Ik ben het zeker niet eens met Jelle. Stel, als je kind groot genoeg is om iets als een aanrechtkastje te openen, wil je toch ook niet dat ze een slokje uit een onbekende fles kunnen nemen, dus dat kastje doen we wel op slot. Alleen wijzen op het gevaar is dan niet genoeg, het blijft een kind, dat van nature nieuwsgierig is. Een peuter/kleuter dat een raam kan openen wil niet vallen, maar heeft misschien nog niet zo'n goeie balans. Wij ouders moeten ze behalve vertellen wat er kan gebeuren ook echt behoeden voor gevaar en dus wel zorgen dat ze het raam niet zelf kunnen openen. Ik denk zelfs dat ouders na een ongelukkig incident zullen worden aangesproken op het feit dat de kinderen konden vallen en verantwoordelijk zullen worden gehouden. Toegevoegd na 4 minuten: Een echt slot is misschien niet nodig maar wellicht een grendel of kierstandhouder buiten hoogte bereik van je dreumes. Als ze groter worden groeien ze vanzelf naar de vrijheid om hun raam te kunnen openen ;-) http://www.google.nl/imgres?q=kierstandhouder&hl=nl&newwindow=1&safe=off&sa=X&biw=1431&bih=855&tbm=isch&prmd=ivns&tbnid=4TNqp41x1t_ROM:&imgrefurl=http://www.nauta.com/product/nauta/Kierstandhouders/Nemef_kierstandhouder_2828_2829_2830/1/86/1854&docid=gOCwaWqOqYPyhM&w=290&h=240&ei=ewBJTuC9Gs3tOau-4fwF&zoom=1

Bronnen:
Gezond verstand

Zelf al zou je je eigen kind voor 100% kunnen vertrouwen.... Er hoeft maar eens een onstuimig vriendje in zijn hoofd te krijgen om de buitenkant van het raam te gaan inspecteren! Ik moet er niet aan denken wat er dan allemaal kan gebeuren. Altijd doen, zelfs al zijn ze, bij wijze van spreken, 7 jaar. Beter voorkomen dan niet meer te genezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100