Voor mijn kunststof ramen zit een hor tussen rubber strips . Waarmee kan ik deze strips onderhouden zodat ze soepel blijven ?

Deze strips zijn te vergelijken met die waarin de autodeuren vallen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ga naar Halfords of naar een caravan/kampeer zaak en koop een zogenaamde Rubber stick. Zoals in de link of eentje van het merk Valma. Deze zijn perfect voor dit soort gevallen, houdt het rubber soepel, geeft geen troep en voelt niet vettig. Kost een euro of 5. Gebruik GEEN oliegebaseerde producten gebruiken op rubber dus geen vaseline! Daar gaat rubber van kapot!!

Bronnen:
https://www.campshop.nl/shop/camper/camper...

Rubberen strips kun je goed houden door er talkpoeder op te doen.

Je kunt ze insmeren met glycerine, je doet een paar druppels op een doekje en smeert de rubbers ermee in, gewoon bij de drogist te koop. Werkt perfect. Nog een mogelijkheid is vaseline, maar dat trekt wel stof aan als je het niet heel goed uitwrijft.

In heel veel moderne kozijnen word i.p.v. Rubber neopreme gebruikt. Voordeel; geeft n zwarte strepen, droogt niet uit en blijft soepel en " verstaft" niet. Gewoon afnemen met een vochtig doekje is voldoende. Succes er meep

Insmeren met siliconenspray of was,cq teflonspray of was! Na het insmeren wel even het overtollige weg wrijven. Eens in de 2 jaar is ruim voldoende,en hangt namelijk ook geen vuil of stof aan! Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100