is de stroom en de stopcontacten in Engeland het zelfde als in Nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, je kunt hier aangeschafte producten in Engeland gewoon gebruiken.

Nee, u zult een tussen "stopcontact" moet aanschaffen. Als u naar de Gamma gaat bijvoorbeeld en daar vraagt naar een tussen stekker of iets in de vorm van Engeland kan iemand u daar wel helpen. Toegevoegd na 2 minuten: stroomnet is wel hetzelfde.

De stopcontacten zijn anders en er is een ander voltage. Je hebt speciale reisstekkers nodig als je naar Engeland gaat.

Vroeger hadden ze Engeland 240V, tegenwoordig proberen ze de spanning gelijk te maken met Europa dus 230-50Hz. Met moderne apparatuur loop je geen gevaar in Engeland, trouwen met een ouder apparaat geschikt in NL voor 220V ook niet. Ze hebben wel andere stopcontacten (officieel wandcontactdoos wcd). Dus even naar de ANWB voor een adaptor.

Bronnen:
http://wikitravel.org/nl/Elektrische_systemen

Als je de stekker er in kunt krijgen. Zie bron.

Bronnen:
http://www.anwb.nl/bestemmingen/landeninfo...

Met de schoolreis naar Londen hebben alle leerlingen een brief gekregen voor thuis of ze een reisstekker willen meenemen. En die hebben ze nodig gehad.

je zal een adapter nodig hebben voor het volt verschil, en volgensmij hebben ze in Engeland nog een 3de staafje voor aarde

Neem aan dat u de spanning bedoelde: Groot-Brittannië heeft hetzelfde voltage als Nederland (220-240 V) maar de stekkers zijn verschillend. Om toch uw electrische apparaten als telefoonopladers, haarföhn, scheerapparaat, laptop, etc. te kunnen gebruiken tijdens uw verblijf in Groot-Brittannië dient u een adapter te gebruiken.

Bronnen:
wiki

In Engeland is het voltage hetzelfde als in Nederland. Je hebt wel een verloopstekker nodig aangezien ze daar met afgeplatte pootjes werken, zie de afbeeldingen. En geloof me, de "nederlandse"stekkers gaan niet passen. Kijk ook even of er een schakelaar op de wandcontactdoos zit. Bij een dubbele wcd zitten er 2 schakelaars, iedere aansluiting wordt dus apart geschakeld.

Bronnen:
http://www.google.nl/images?q=verloopstekk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100