Wat kun je het beste aan je huis, dat te koop staat, doen als er kijkers komen?

Wij hebben ons huis te koop staan. Waar letten kijkers nu specifiek op en hoe kun je zorgen dat je huis er zo aantrekkelijk mogelijk eruit ziet ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn vader is 35 binnenhuisadviseur en hij zegt dat het beste is om alle deuren open te zetten en veel licht in huis te creeeren. Verder moet het schoon en fris zijn en tot slot en misschien wel het belangrijkst. Zorg dat er geen gebreken meer aan het huis zijn. dus als de kozijnen een likje verf nodig hebben, verf die dan. Staat er een hoop afval in de schuur gooi dat dan weg. Is een lampje kapot vervang die dan. Zorg voor mooie bloemen en planten in alle kamers. Ook op de toilet en badkamer. Laat niet zien hoe graag jij het huis kwijt wilt maar neem een houding aan hoe kun je hun helpen aan hun wensen te voldoen. En ook al is je huisje nog zo mooi, locatie is alles. Liever een lelijk huis op een mooie locatie dan visa versa. Succes met de verkoop.

minimaliseren... dus een aantal meubels weghalen, less is more. dit geeft voor de potentiele koper een ruimtelijk beeld en kan beter een inschatting maken van waar zijn of haar eigen meubels zouden moeten komen staan.

Ze zeggen sowieso dat de geur van koffie of appeltaart de kijkers alvast een positiever gevoel geeft. Toegevoegd na 6 minuten: Zorg vooral dat het er netjes uit ziet en er geen vreemde geurtjes hangen. Er wordt natuurlijk veel gelet op het onderhoud van de woning. Verfwerk, scheuren, verzorging tuin. Meestal vallen mensen voor kleine dingen. Wellicht heb je iets specifieks aan je huis veranderd. Vertel dat de makelaar, zodat hij dat aan de kopers kan meedelen (bijv. een handig kraantje ergens geplaatst of is er een mogelijkheid voor een open haard ingebouwd of wellicht heb je alles onderhoudsvrij gemaakt).

zorgen dat het schoon is. Denk dat dat wel meespeelt

Haal provocerende dingen weg, wij gingen ooit kijken in een huis met enorme PVDA posters, dat werkte echt niet mee. Maar ook dingen zoals altaartjes, bepaalde familiefoto's, naakt (kunst) of overdreven uitingen van het geloof kunnen mensen storen. Of van die quasi grappige tegelteksten. Probeer je huis er zo neutraal mogelijk uit te laten zien, met veel ruimte en mogelijkheden. Zet asbakken weg, en een appeltaart houdt niet iedereen van, een schoon huis wel.

1. Zorg dat alles schoon is. 2. Doe klein achterstallig onderhoud: die deurklink die loszit, de plinten die er nog steeds niet liggen, dat ene kapotte raampje, de verf die loslaat in het raamkozijn. Vergeet ook de buitenruimte niet. 3. Haal te persoonlijke dingen weg. Als je een hele muur vol foto's van familie en vrienden hebt kan dat afleiden. 4. Zorg dat het niet te vol staat: ruim speelgoed op, je verzameling beeldjes, alles wat ervoor zorgt dat het er voller en kleiner uitziet dan dat het is. Loop desnoods al wat vooruit op je verhuizing en pak deze dingen al in in dozen die je elders (buiten je huis of op zolder/in de garage) opslaat. 5. Zorg dat alle kamers een duidelijke functie hebben. Heb je bepaalde kamers niet in gebruik of juist in gebruik voor verschillende dingen, bedenk dan waar ze nuttig voor zouden kunnen zijn en richt ze zodanig in (bijv: studeer-/logeerkamer). Zo hoeven de kijkers zich minder voor te stellen hoe het zou kunnen zijn, maar zien ze het al. 6. Zorg dat het huis gezellig en behaaglijk is. Midden in de zomer zorg je dat het niet te warm is in huis, in de winter zorg je juist dat het niet te koud is. Is er een open haard, zorg dan dat die brandt (als het niet echt heel warm is). Zet koffie vlak voordat de kijkers komen, en bak liefst ook een appeltaart of een cake. De geur van koffie en gebak zorgen ervoor dat mensen zich er eerder thuisvoelen.

Minimaliseren is het allerbelangrijkst samen met uhhh hoe noem je dat .. anti personaliseren? Ik bedoel, foto's weg prullaria weg. Houd het opgeruimd en schoon en zet bloemen neer. Gordijnen overal open enz.

De geur van versgebakken brood in huis helpt echt! Zorg er wel voor dat de geur niet al te overdreven aanwezig is, maar wel net een vleugje. Bak dus bv een uurtje voor het bezoek een brood. Deze geur geeft een warm, veilig en huiselijk gevoel. Het helpt om de kijkers een gevoel van 'verliefdheid' te geven. Buiten dat om ga je natuurlijk zorgen dat je huis er 'rustig' uitziet. Opruimen dus, en storende zaken verwijderen.

Neem een verkoopstyliste "in dienst". Die maakt voor ongeveer 300 euro je hele huis verkoopklaar.

Neutrale uitstraling, veel ruimte maken , veel licht creëren, wel sfeervol (een paar leuke familiefoto's mag best), alle onvolkomenheden repareren, kwastje over sommige kale plekken, frisse geur, zorgen dat alles spic en span schoon is Mooie bossen bloemen, de verse geur van koffie en inderdaad versgebakken brood, maar dan wel heel subtiel. Zo hebben wij ons huis begin februari binnen 2 weken(!!)verkocht!

Altijd zorgen - dat er bloemen staan - dat het schoon is - dat het opgeruimd is (maar ook niet te kil, ze moeten wel zien dat er geleefd wordt) - dat er geen zichtbaar onderhoud is. - dat het lekker ruikt.

Er is een enig televisieprogramma op de BBC waarin de Amerikaanse makelaar Ann Maurice mensen helpt hun huizen met weinig moeite en geld zo in te richten of op te knappen dat ze sneller worden verkocht. Erg leerzaam! (RJ)

Bronnen:
http://www.housedoctor.co.uk/

Zag al veel langs komen .Maar neem een bouwkundig rapport dat weet je zelf ook gelijk waar de eventuele makkementen zitten en kan je ze oplossen.Komen er kijkers zorg dat er niet te veel mensen zijn en zeker ff de huisdieren weg

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100