waarom blijven in bepaalde wc's meer sporen achter dan in andere?

het mooiste is als alles na 1x doortrekken alles weg is natuurlijk..
is dat een kwestie van materiaalkeuze, of gebruik van bepaalde middelen of iets dergelijks?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kent vast de uitdrukking : Ik heb de glazuurlaag van de pot gescheten! ;-) Of je dat met poepen kan is een tweede, maar er zit wel een kern van waarheid in. Door agressieve schoonmaakmiddelen te lang te laten intrekken (die Harpic bijvoorbeeld, die staat daar bekend om) kan de glazuurlaag van de porseleinen vriend aangetast worden. Ook gebruik van schuurmiddelen kan de gladde ondergrond beschadigen. Daardoor wordt het ruwer en blijven de drolresten wat lekkerder plakken aan de pot en heb je een mooi kunstwerk achtergelaten. Of je hebt zo nu en dan drollen met watervrees. Dat kan ook. ;-)

dat heeft zeker te maken met hoe schoon de WC is én idd wat voor schoonmaakmiddelen er gebruikt worden. toch kan er dessalniettemin ook sprake zijn van plakkerige ontlasting, die gaat minder makkelijk door de pot. ook de ouderdom van de pot telt, deze kan lijden onder slijtage en dat spoelt ook weer minder makkelijk door. de spoelkracht telt ook mee. een goede toiletgang toegewenst.

Je kan beter 2 wc papiertjes in de toilet pot leggen en dan pas schijten

Een pot met veel kalkaanslag is niet zo glad meer en is er meer kans op het achterblijven van ontlasting. Ook als de waterdruk wat lager is, of de hoeveelheid water minder, dan kan dat een oorzaak zijn. Je ontlasting kan ook vettig en dunner zijn waardoor deze meer blijft kleven. En een flinke baal is soms ook wat lastiger met 1 spoeling weg te krijgen...

Er kan kalkachtige aanslag op de glazuurlaag van de closetpot zitten maar die glazuurlaag kan ook versleten zijn. De samenstelling van de poep is ook een belangrijke oorzaak. Veel zetmeel zorgt voor plakkerigheid. Laat je die grotendeels weg uit je voeding dan heb je nauwelijks tot geen borstel nodig.

De glazuurlaag is waarschijnlijk enigszins versleten,en daar is niet veel aan te doen . Je zou een creatieve oplossing kunnen bedenken ,b.v. maak een leuke notitie waarin je de mensen vraagt een "onderleggertje"te maken , om zo het ongemak te verkleinen. Je ziet zo vaak mededelingen op de toiletten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100