Hoe/waar kun je een gifmeting laten doen in je huis?

Ik vind mijn slaapkamer niet fijn slapen de lucht is er gewoon niet fijn. Als er gasten op mijn kamer komen of blijven logeren kunnen ze vaak niet slapen of zeggen ze dat ik geen fijne kamer heb. Er zijn verschillende redenen waarom het zou kunnen dat er op dit zolderkamertje (mijn slaapkamer) gif vrijkomt.. Help! Waar kan ik dat laten meten? Wat kan het anders zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Is er voldoende ventilatie? Met name dan kan de lucht van slechte kwaliteit zijn en zelfs ziekmakend (Schimmels en zo)

Als het een huurwoning betreft zou je aan kunnen kloppen bij de woningbouw en je beklag doen. Tevens moet je rekening houden met bijvoorbeeld een CV ketel die misschien in de buurt staat (koolmonoxide). Ook kan het te maken hebben met de ouderdom van het huis (slechte tot geen ventilatie). Verschillende oorzaken mogelijk dus. Neem contact op met de woningbouw, of indien het een koopwoning betreft natuurlijk bij de aangewezen persoon daarvoor. Ik zou het toch even laten meten. Blijf goed ventileren, raam altijd open!, maar dan bijvoorbeeld ook de deur, want het moet luchten, maar dan wel "dóór"luchten. Zodat de lucht in een huis, zich dóór het huis kan verplaatsen. Verstandig is om altijd aan 2 kanten dus, iets open te hebben, zodat lucht in en uit kan. Een miniscuul zolderraampje, met de deur dicht, gaat nog niet echt ventileren. Ik weet niet hoe je zolderkamer er uit ziet natuurlijk dit is maar een voorbeeldje. Veel succes ermee!

Vooral op een zolderkamer kan een teveel aan straling de oorzaak zijn voor een slecht slaapklimaat. Als je uit je dakkamer raam kijkt (als je dat niet hebt dan moet je waarschijnlijk ook echt iets aan ventilatie doen) zie je dan binnen een halve kilometer een zendmast staan? (of check op antenneregister.nl waar de masten staan) Zo ja, probeer dan de betreffende wand eens af te plakken met een nooddeken (groot stuk aluminiumfolie, vaak te vinden in een EHBO doos, anders voor een paar euro te koop bij de drogist of reiswinkel). Zo nee, heb je zelf een dect telefoon of draadloos internet router op je kamer (of de buurjongen op zijn zolderkamer)? Of bevindt zich zo een toestel op de kamer onder je? Zet deze apparaten 's nachts eens uit. Als je met aluminium afscherming gaat werken moet je sowieso het draadloos gebeuren binnen ook uitzetten anders krijg je dubbel zoveel straling, door reflectie. Voor meer informatie; kijk op stopumts.nl, of mail mij... Andere mogelijkheden voor een slecht klimaat: oude zachtboard plafondplaten, grote hoeveelheden spaanplaat, vocht.... Toegevoegd na 13 minuten: O ja, vergeet ook je eigen mobiel niet uit te zetten en draadloze printer, dect babyfoon en andere makkelijke draadloze zaken.

Je kunt niet op alle gifstoffen testen. Dat zijn er te veel. Een onderzoek is nogal kostbaar. Je kunt beter nadenken over welke stoffen klachten kunnen veroorzaken. Bij een zolderkamer denk ik aan schimmels, zoals genoemd, en aan formaldehyde. Dat kan vrijkomen uit bijvoorbeeld spaanplaat. Het voert wat ver om uit voorzorg alle spaanplaat te verwijderen. Je kunt beter goed ventileren. Dat is toch al nodig om schimmels tegen te gaan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Formaline

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100