Eikelmuis, hoe raak ik ervanaf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is is één van de meest bedreigde diersoorten van Nederland. Dus je bent bevoorrecht als ze bij je rondlopen.

muizenvallen of muizengif daar kunnen ze niet tegen maar idd ze zijn zeer zeldzaam en de vrouwtjes krijgen maar 1 keer per jaar 4 jongen dus het zal zo snel geen echte plaag worden. probeer ze levend te vangen en zet ze uit in een bos ver van je huis.

Een grote hamer schijnt te helpen.

Roep het maar niet te hard anders wordt je tuin tot beschermd natuurgebied verklaard. Denk dat de vraag een test is of grapje.

Er vanaf raken is (helaas) in Nederland niet moeilijk. Er zijn er hier nog maar enkele tientallen, dus dat gaat zonder beschikbare partner vanzelf. Je kunt een kastje voor ze bouwen en contact opnemen met Staatsbosbeheer. Ze zullen ze graag voor je willen verplaatsen. Toegevoegd na 3 uur: In andere landen komen ze nog wel vaker voor, maar zijn ze ook zeer bedreigd. Uit het forum van de Hongarije pagina begreep ik dat het werken met ultrasone geluiden misschien kan helpen om ze te verjagen als je er binnen veel last van hebt. Je kunt er tevens voor zorgen dat het buiten aantrekkelijker is voor de diertjes dan binnen.

Bronnen:
http://hongarije.startpagina.nl/prikbord/9...
http://www.staatsbosbeheer.nl/Actueel/Nieu...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100