wanneer is er sprake van vogeloverlast op balkon

Ik heb mijn balkon vogelvriendelijk gemaakt , met overhangende takken over de balustrade, camera gericht op de voederbakjes en takken , ik kijk vanaf mijn tv de hele dag zowat erna en vind hier veel rust in en geniet dagelijks met volle teugen. badgelegenheid ,nesthokjes , planten , kortom een waar vogelparadijs. Alles is stevig vastgezet met tiereps, zodat er niets naar beneden kan vallen.er komen dagelijks een paar keer per dag 2 merels, 2 vlaamse gaaien en af en toe een duif en plm 15 min. 1 of 2x per dag groene
Halsbandparkieten, maar alleen als ik pinda slingers heb hangen. Nu zegt de buurvrouw die de tuin heeft, dat ze overlast heeft . Ze heeft een groete parasol + afdakje waar ze onder kan zitten. Er zal heus af en toe een poepje naar beneden vallen ,maar overlast? Ze zitten er niet de hele dag door . ook heb ik aangeboden om stuk afdak aan te laten brengen of 2e paparasol of grotere, maar zij vinden dat ik zelf op mijn balcon iets moet aanbrenegen en de tak naar binnendoen . Voordat ik de takken had had ze al last van duiven . Juist door mijn takken die dient als een soort buffer zijn er juist nauwelijks nog duiven op mijn balcon.Heeft zij recht om te eisen dat ik de takken weg moet halen? is een ware hobby geworden, ben ook zelfs lid van de vogelbescherming geworden hiervoor.


Mignonkelly

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vogels weten je balkon goed te vinden, zelfs halsbandparkieten. Ze weten je balkon ook wel goed te vinden zonder de overhangende takken, dus als teken van je goede wil, zou ik die takken die over hangen weg halen. Er zal geen vogel minder op je balkon komen. Doe je het niet, dan is ieder voegelpoepje op haarparasol bij jou afkomstig, ook als dat niet zo is.

Zij heeft in principe niet het recht om te eisen dat de tak wordt weggehaald, tenzij er regels zijn van de VvE of verhuurder die haar eis ondersteunen. Sommige verhuurders (of VvE's) hebben een clausule opgenomen waarin staat dat er geen voorwerpen uit een balkon mogen hangen, het gaat dan meestal om wasrekken en satellietschotels. Zij kan eventueel een klacht indienen bij de verhuurder of de VvE en via die weg proberen haar gelijk te krijgen. Hoe zij daarop reageren valt niet op voorhand te zeggen, het kan zijn dat ze haar in het gelijk stellen en het reglement aanpassen maar dat zal denk ik niet zo snel gebeuren. Het is jammer dat de onderbuurvrouw zo intolerant is, om de verstandhouding goed te houden zou je haar haar zin kunnen geven maar mijn ervaring is dat dit soort mensen altijd wel iets vinden om over te klagen. Probeer haar nog eens rustig en vriendelijk uit te leggen wat deze hobby voor je betekend en hopelijk kan ze de zaak dan met rust laten.

Duiven houden vooral van balkons waar niks gebeurt. Tuinen onder lege balkons zullen zoals je al zegt meer overlast hebben. Wat zegt je onderbuurvrouw als je dat tegen haar zegt en dat ze (meer) overlast had voordat de takken er hingen? Of gaat het eigenlijk ergens anders om? (deze vraag omdat ik hier via je andere vraag kwam)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100