Hoe zit het als de enige voorzitter/bestuurder van een vve zijn/haar woning verkoopt?

Ik wil een slapende VVE wakkerschudden, omdat ik mijn woning wil verkopen en een actieve VVE sinds enige tijd verplicht is. Ik wil dit met zo min mogelijke rompslomp en alleen de uiterst noodzakelijke dingen regelen.
Nu heb ik een brief rondgestuurd naar de buren die ook in deze VVE zouden zitten, maar als ik geen reacties krijg op de vraag wie bestuurder wil zijn, zal ik het zelf moeten doen, om de VVE actief te krijgen.

Hoe gaat het verder als ik mijn woning verkocht heb en dus geen deel meer uitmaak van de VVE?

Alvast bedankt voor het antwoorden!

Toegevoegd na 3 uur:
AANVULLING: Ik wil dus graag de VVE actief maken op eigen houtje, na de overige eigenaren op de hoogte gesteld te hebben. Hiertoe wil ik mij opgeven als bestuurder, maar ik wil dus graag weten wat ik als bestuurder moet doen als ik mn huis verkocht heb.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je je appartementsrecht hebt verkocht, ben je van rechtswege geen lid meer van de VvE en dien je je bestuursfunctie neer te leggen. Zorg daarom dat je niet alleen in het bestuur zit anders is na de verkoop al je moeite voor niets geweest. Op onderstaande website kun je een gratis e-mail cursus "Activeren van een VvE" aanvragen. Hierin staat alles wat je moet weten om de VvE te activeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100