Huurwoning verkeerd geaard

Hallo wij zijn pas verhuist naar een huurwoning. We Hebben sinds we hier wonen veel last van apparaten die stuk gaan waaronder de droger, pc, externe schijf, mijn MacBook Pro en die van mijn vrouw geeft telkens fouten. Mijn iPhone is al een keer door uitval vervangen. Ook kregen we strop schokken van apparaten waaronder ook de wasmachine en koelkast. De douche geeft ook schokken. Nu is er vandaag een elektriciën en heeft alles gemeten. Het huis is verkeerd geaard en daardoor zit op alles stroom wat niet weg kan lopen. Morgen worden er nieuwe aarde draden de grond in gelegd, maar hoe zit het met onze spullen? Ik gaf eerst de verhuizing de schuld, maar dat blijkt nu een veel logischere verklaring te hebben! Hoe zit het met de overige spullen die het nog wel doen, maar wel een flinke tik hebben gehad? Is de verhuurder hiervoor verantwoordelijk? Of is dit je inboedel en kan ik alle apparaten op stroom opgeven? Of is het pech en mag je zelf nieuwe spullen kopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het goed is dan heeft je verhuurder een verzekering daarvoor het beste wat je kunt doen is contact opnemen met je eigen inboedel verzekering met de benodige stukken zoals reparatie kosten ed,.... het rapport van de electricien etc en zij nemen dan contact op met de verzekeraar van de verhuurder of ze zullen je in elk geval helpen de schade te claimen

Ik zou even contact opnemen met je verzekeraar. Neem aan dat je een inboedel verzekering hebt.

Ik vind het ook vallen onder het kopje verborgen gebreken van het huis. Ik zou zeer zeker bij de huisbaas aankloppen. Hebben jullie een rechtsbijstandverzekering? Anders zal ik jullie adviseren om naar een rechtswinkel te gaan.

Het is inderdaad het fout van de verhuurder.. Wanneer hij deze huis aan jullie verhuurde moest hij jullie op de hoogte houden van dit soort problemen.. Het gaat hier dan denk ik om dwaling... Hij heeft je niet voldoende informatie gestrekt die hij wel hoorde te strekken... Je kan deze opgelopen schaden opvragen bij je verhuurder...

Is het een nieuw huis? Dan is de installatie voor de oplevering gekeurd en dat is dan dus niet goed gedaan. In eerste instantie zal de verhuurder aansprakelijk gesteld worden en die kan het dan verhalen op de keurende instantie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100