Waarom bakt mijn thermolon pan aan?

Een aantal maanden geleden heb ik een koekenpan van BK gekocht, de BK Balans Greenpan (met thermolon coating). In het begin deed hij het prima, maar nu bakt hij ontzettend aan. Na het afwassen voelt hij wat plakkerig aan. Moet ik hem soms grondiger afwassen? Of is de anti-aanbaklaag beschadigd? Voor de duidelijkheid: het is GEEN teflon, maar thermolon (keramisch materiaal).

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb al jaren een paar van deze pannen. Ja de keramische, zowel van BK als van een goedkoper merk. Familieleden hebben ze ook, maar de mijne blijven mooier. Het beste voor je pannen is als je ze nooit afwast. (en zeker niet in de afwasmachine) Ik maak hem natuurlijk wel schoon. Meteen na het koken met heet water afspoelen en als het nodig is met de afwasborstel of wat keukenpapier. Niet met afwasmiddel, dat is een ontvetter en je wil juist dat je pan een beetje vet blijft. Ik kook trouwens met olie. (olijfolie, kokosolie) Sowieso moeten deze pannen best wat kunnen hebben, wat er bij jouw fout is gegaan zou ik niet weten, maar je zit nog binnen de garantie dus terug naar de winkel met die pan.

Dit zou niet zomaar moeten kunnen. Het is een coating die bestand is tegen 450 graden, beschadigingen kunnen daarom niet snel optreden. Ik raad je aan om contact op te nemen met de producent, zij weten het best wat er aan de hand kan zijn met deze pan. BK geeft twee jaar garantie op al hun pannen dus misschien kan hij ook vervangen worden.

Bronnen:
http://www.bk.nl/static.asp?myid=89&menu=3&sub=5

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100