Krimpen ballonnen buiten?

Morgen hebben we een feestje van mijn zoontje's 1e verjaardag en daarom hebben we vanmiddag de boel al versierd inclusief de tuin. Maar ik zie nu dat sommige ballonnen zijn gekrompen. Hoe kan dit? Kan ik ze laten hangen of moet ik ze weer binnenhalen voordat er niets van over blijft? Het zijn er heel erg veel dus is hartstikke zonde. Of komen ze morgen weer bij en heeft 't met de kou te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik merk op dat je niet vermeld of je ballonnen met lucht of helium zijn gevuld. Binnen of buiten... de ballonnen gaan na een tijdje altijd krimpen. Hoe kouder de lucht (buiten) en dus ook IN de ballon, hoe sneller hij zal krimpen. Dit is omdat de moleculen minder actief zijn en minder tegen de wand van de ballon wrijven. Dit is zo voor bijna alle gassen. Toegevoegd na 1 minuut: Zoals Kimath hierboven zegt zijn ze ook licht poreus, maar dat is over langere tijd gezien. Toegevoegd na 6 minuten: In de video kan je het versnelde effect van kou op een ballon zien, (met vloeibaar stikstof). Buiten gebeurt net hetzelfde maar dan veel trager.

Bronnen:
http://www.ehow.com/about_5250968_do-ballo...
http://www.youtube.com/watch?v=iSxBukT2hok

Nee soms ook binnen

Het materiaal van een ballon (rubber) is licht poreus. Lucht loopt er dus langzaam uit. Buiten of binnen heeft er niet veel mee te maken, je zult ze opnieuw moeten bijvullen met lucht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100