Heb een oorverdovende klok voor aan de muur - hoe kan ik die zo veel mogelijk dempen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hang hem in de ruimte waar je niet al te lang bent, bv in de keuken. Niet in de slaapkamer want dan is hij een grote ergernis als je rustig wilt slapen.

Plak een stuk vilt achter de klok, zodat de klok niet meer rechtstreeks in verbinding staat met de muur. Dit dempt trillingen.

Leg op de vloer, deken eroverheen. Dat doe ik tenminste. Simpel doch effectief.

batterij eruit halen

Als je er zoveel last van hebt zou ik serieus overwegen de klok niet in gebruik te houden...

Door hem terug te brengen of cadeau te doen aan iemand die hardhorend of doof is.

Ik heb hier een antieke paardjesklok, waar ik een poos geleden een nieuwe veer in heb laten zetten. Sindsdien is de slag een stuk stiller. Maarrrrr, als je niet vermeld om wat voor klok bij jou oorverdovend is, wordt het al moeilijk om een oplossing te bedenken.

Door je klok van de muur te halen en er een ander mooi plekje voor zoeken. Vervolgens naar de winkel gaan en een digitale klok kopen. Geen wijzers, geen getik, geen geluid. Opgelost. Zo heb ik mijn probleem opgelost.

Een keer goed hard op de grond gooien. Als het goed is, is deze dan een stuk stiller

De klok bij mijn ouders maakte ook altijd behoorlijk veel herrie. Eerst plakten we een pleister over de bel, op de plaats waar de hamer de bel raakt. Dat helpt al veel, maar de pleister verslijt wel waardoor de hamer wel weer een keer op de bel slaat. Tegenwoordig hebben ze een bierviltje tussen de hamer en de bel. Je hoort dan alleen een "pok". Je zou ook kunnen overwegen om de klok stil te laten staan zodat je geen last meer hebt van het lawaai.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100