Wanneer moet er uiterlijk weer een meteropnemer langskomen?

Dit naar aanleiding van deze vraag:

http://www.goeievraag.nl/vraag/energiemaatschappij-zomaar-eindafrekening-sturen-geschat.16562

Daar wordt gevraagd over er een periodeafrekening mag worden verstuurd op basis van een geschatte meterstand, dat mag kennelijk (wist ik eigenlijk al).

Nu het volgende, vroeger kwam bij mij jaarlijks de meteropnemer voor het water, dat is een aantal jaren geleden opgehouden, ik denk n.a.v. een reorganisatie bij het bedrijf, nu wordt ik al zeker een jaar of 5 zelf gevraagd de stand door te geven.

Hoe lang mag een bedrijf dit door laten gaan voordat ze weer eens iemand langssturen om het te controleren, ik bedoel er is natuurlijk een reden dat veel bedrijven het nog wel door iemand laten aflezen.

Of zijn de bedrijven helemaal niet verplicht een meteropnemer langs te sturen en kunnen ze de klanten maar wat aan laten modderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hoi Martijn ,werkende bij een energiemaatschappij kan ik je het volgende antwoorde geven ;-) je netbeheerder en of meetbedrijf is verplicht minimaal 1 x in de 3 jaar langs te komen om de meter op te nemen. de overige jaren sturen zij een meterstandenkaart die de klant zelf in dient te vullen, doet de klant dit niet dan wordt er gebruik gemaakt van geschatte standen. een leverancier krijgt de meterstanden weer door van je netbeheerder. vaak wordt gedacht dat een leverancier ''zomaar'' een rekenign stuurt , echter ligt de verantwoordelijk van het opsturen en doorgeven van de meterstanden indien de netbeheerder niet langs is gekomen maar een meterstandenkaart heeft gestuurd, bij de klant zelf..dit wordt nog wel eens vergeten, en DAAROM zijn de slimme meters nou zo handig (waar iedereen tegen is en moeilijk over doet) echter zit je als klant dan niet meer met geschatte standen en foutieve rekeningen..maja zoalng mensen blijven steigeren bij dit idee, zullen zelf de standen moeten bij houden...

Het zal aan het bedrijf liggen of ze de klant het vertrouwen gunnen en zo ja over welke termijn ze dat doen. Door expres een te lage meterstand door te geven straf je jezelf alleen, want normaal gesproken wordt alles elk jaar duurder. Als je dus te weinig opgeeft loop je op zeker moment tegen de lamp; als je nooit controle krijgt, bij verhuizing. In de regel is het zo dat er zeker om de drie jaar iemand langs komt, althans dat is mijn ervaring toen ik in NL nog klant was bij de nutsbedrijven. Als je twijfelt over jouw leverancier raadpleeg je het best de algemene voorwaarden die iedere klant krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100