Wat betekent dit bij mijn hond?

Laatst dacht ons hondje dat ze alleen thuis was en begon ze als een wolf zittend met haar kop omhoog te huilen. Toen er toen iemand de trap af kwam, was ze meteen overenthousiast aan het kwispelen en was het gehuil over.
Ik las dat dit verlatingsangst kan betekenen, maar nu halen we haar eigenlijk nooit helemaal alleen. Dat gehuil hadden we ook nog niet eerder meegemaakt en vonden het ook eigenlijk wel een beetje grappig klinken.
Vanavond waren ik en mijn broer deze geluiden naar elkaar aan het doen en begon het hondje ineens mee te doen.
Terwijl we bij elkaar zaten, zat zij dus ook weer als een wolfje zo te huilen. Nu vroegen we ons dus af wat er dan bij zo'n hond in z'n koppie omgaat. Waarom doet ze dit mee en wat betekent dit?

Toegevoegd na 3 minuten:
Het hondje is een kruising van een chihuahua en vlinderhondje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Honden stammen af van de wolven en in hun genen zit nog veel wolvengedrag. Niet alle honden huilen, maar sommigen doen dat nog steeds. Het is een manier van communiceren. Wolven weten zo waar hun roedel zit, maar ook horen ze of er een andere roedel in de buurt is. Op die manier bewaken ze hun territorium. Jullie hond is zijn roedel dus kwijt en gaat huilen in de hoop dat hij een signaal terug krijgt. Het is dus niet direct verlatingsangst maar een communicatiemiddel. Sommige honden huilen terug als ze b.v. een sirene horen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100