Wat betekent dit bij mijn hond?

Laatst dacht ons hondje dat ze alleen thuis was en begon ze als een wolf zittend met haar kop omhoog te huilen. Toen er toen iemand de trap af kwam, was ze meteen overenthousiast aan het kwispelen en was het gehuil over.
Ik las dat dit verlatingsangst kan betekenen, maar nu halen we haar eigenlijk nooit helemaal alleen. Dat gehuil hadden we ook nog niet eerder meegemaakt en vonden het ook eigenlijk wel een beetje grappig klinken.
Vanavond waren ik en mijn broer deze geluiden naar elkaar aan het doen en begon het hondje ineens mee te doen.
Terwijl we bij elkaar zaten, zat zij dus ook weer als een wolfje zo te huilen. Nu vroegen we ons dus af wat er dan bij zo'n hond in z'n koppie omgaat. Waarom doet ze dit mee en wat betekent dit?

Toegevoegd na 3 minuten:
Het hondje is een kruising van een chihuahua en vlinderhondje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hij voelde zich idd alleen gezien de reactie toen bleek dat er iemand thuis was. honden huilen naar elkaar om contact te zoeken. hij was jullie dus aan het roepen. als hij iemand hoort huilen (jou en je broer) doet het hondje gewoon mee met communiceren. ondanks dat het er grappig uitzien (koppie omhoog en het mondje wat zo anders staat) en leuk klinkt zou ik er echter geen gewoonte van maken, want als het een keer alleen zit, of denkt te zitten kan ze idd gaan huilen. overigens lijkt het me raadzaam om het hondje stukje bij beetje te leren om nu en dan eens even alleen te zijn. hoe langer jullie altijd in haar naaste omgeving zijn, hoe groter deze zekerheid zal worden voor haar. als het een keer alleen is zal het voor haar heel erg vreemd zijn gezien haar verleden en het 'zelfstandig' in de wereld te kunnen en durven staan en functioneren.

Het ligt er aan of hij gekruist is tussen een wolf want er bestaan ook wolfshonden

Het is gewoon aanstellen dan wil hij aan dacht gewoon alleen laten en dan houd het van zelf op dus geen aandacht geven want als je dat doet gaat hij steeds piepen als hij aandacht wil

het is puur aandachttrekken...

Honden stammen af van de wolven en in hun genen zit nog veel wolvengedrag. Niet alle honden huilen, maar sommigen doen dat nog steeds. Het is een manier van communiceren. Wolven weten zo waar hun roedel zit, maar ook horen ze of er een andere roedel in de buurt is. Op die manier bewaken ze hun territorium. Jullie hond is zijn roedel dus kwijt en gaat huilen in de hoop dat hij een signaal terug krijgt. Het is dus niet direct verlatingsangst maar een communicatiemiddel. Sommige honden huilen terug als ze b.v. een sirene horen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100