Tijdens het opknappen van een van de slaapkamers komen wij af en toe een klein rood beestje tegen, wat kan dit zijn?

Een rood minuscuul beestje van misschien 2mm groot. Ik kan op internet niet duidelijk vinden wat dit kan zijn. Heel vervelend als je net geverfd hebt!

Er hebben wel stekken van plantjes op de vensterbank gestaan. Misschien dat ze hieruit zijn komen wandelen. Maar de planten zijn al tijden weg en toch komen we af en toe nog zo'n beestje tegen.

Spint is het denken wij niet.

Toegevoegd na 1 uur:
Bedankt voor de antwoorden. Alle genoemde rode nare kriebelige beestjes zullen wel familie van elkaar zijn want ze lijken zo op elkaar, en aangezien ze zo klein zijn kan ik ze moeilijk van elkaar onderscheiden :)

De grote vraag is: Hoe gaan we van die rare beestjes afkomen!? Waarschijnlijk één voor één platdrukken dan maar ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

een huisdier??

Ik zit zelf te denken aan een teek. Die zijn namelijk in een vroeg stadium heel klein en rood. Ga maar eens Googelen op afbeeldingen van een teek. Niet te lang naar krijgen want dan krijg je de kriebels. Suc6.

Dat zou wel eens de fluweelmijt kunnen zijn, ze lijken op kleine spinnetjes, maar zijn het niet. Voor meer zekerheid zou je meer informatie moeten geven.

Het lijkt me toch aannemelijk dat ze uit de plantjes gekomen zijn. En lekker hebben overwinterd in een kier of zo. Ik gok toch op spint. Want kleine rode keverjes zijn al gauw 7 mm. En deze die jij beschrijft zijn piepklein. Na wat gegoogle: Grasharlekijnmijt, volgens deze site! http://www.groeninfo.com/forum/ziekte_en_plagen_forum/20274-rode_kleine_spinnetjes_0_3_mm_aan_vensterbank.html

Dat kan niet missen, dat is spint die nog vanuit de planten zijn gekomen die er hebben gestaan. Op de site staat een foto.

Bronnen:
http://www.tuinadvies.nl/spint_spintmijten.htm

Het klinkt als een rode luis ofwel bloedluis. Deze zitten graag op plantjes! Toegevoegd na 4 minuten: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxPJZlSouS8KtymYwmwa7RHPoBJeq1OpL5FXbu8DyN9ooXicJO6Q

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100