Mag je in een studentenhuis wonen als je geen student bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat staat ongetwijfeld in de voorwaarden, MAAR, als je alle bewoners van studentenwoningen onder de loep zou leggen dan zullen daar een heleboel personen bij zijn die nog nooit een universiteit van binnen hebben gezien. Kleur de plaatjes en maak het verhaaltje zelf verder af.

Hangt er helemaal vanaf, je hebt studentenhuizen die beheerd worden door studentenverenigingen waarbij de eis dan is dat je daar lid van bent. Maar in de grote steden zijn ook veel studentenhuizen voor mensen die zich ingeschreven hebben bij (bijvoorbeeld hier in Utrecht) een Stichting Studentenhuisvesting, en of je studeert of niet maakt dan niet uit. Wel moet je tegenwoordig op een bepaalde leeftijd het studentenhuis verlaten, juist omdat zoveel jongeren huisvesting zoeken.

Als je via een organisatie huurt, moet je meestal binnen een bepaalde tijd na afstuderen je woning verlaten. Sla hier de Algemene Voorwaarden van de desbetreffende organisatie op na. Als je particulier woont, kun je je huurcontract er op naslaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100