Wat kan er mis zijn met mijn planten?

Ik heb twee medinilla magnefica's. Vorig jaar november gekregen. Tot de zomer hebben ze volop gebloeid. Daarna heeft een van de planten nog 1 bloem gehad. Vanaf november zijn ze in rust en ik geef ze niet zoveel water meer, zoals het hoort.

Plotseling kregen ze een paar weken geleden nieuwe jonge blaadjes, maar de oude vielen uit. Op zich niks aan de hand, maar nu vallen ook de jonge blaadjes uit en begint de plant helemaal kaal te worden.

Bovenste foto is zoals de plant hoort uit te zien.
Onderste foto is zoals het nu is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Is de lucht vochtig genoeg? Deze planten hebben (vooral 's winters) een vochtige omgeving nodig. Is er een groot verschil in temperatuur tussen dag en nacht? Hij mag namelijk niet te koud worden. Toegevoegd na 2 minuten: Verder vond ik dit nog op internet: "De plant zal dan, waar eerst de bloemen hebben gezeten, nieuwe bladeren gaan maken. Als deze uitgevouwen zijn is het van belang om de plant wat koeler te zetten (17 á 18°C) om knopvorming in de jonge bladeren op gang te brengen. Als de knoppen goed zichtbaar zijn kan de plant weer terug naar de normale temperatuur waardoor de knoppen zich verder kunnen ontwikkelen tot weer een nieuwe bloemenpracht."

Bijna zeker een gevolg van koude, leg maar eens een termometer op je vensterbank als het buiten koud is met veel wind, je zult schrikken. Medinilla's zijn toch al moeilijke planten. Als nieuwe blaadjes er af vallen, betekent dat de plant een ernstige groeistoornis heeft, vaak door te nat en/ of door te koud.

ik zie dat je de planten voor de raam hebt staan. heb je ooit eens gevoeld hoe koud het bij het glas is met dit weer? Omdat die planten niet tegen die kou kunnen schrikken ze en laten ze hun blaadjes vallen om niet te beschadigen net zoals onze planten buiten hun blaadjes laten vallen om de kou te overleven. zet ze op een warme plaats en hoop het beste, anders wordt het nieuwe kopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100