Kan ik aardgas en butaan/propaangas aan mijn gasfornuis uitwisselen?

Momenteel kan ik niet meer gebruik maken van aardgas in mijn keuken. Ik heb wel een campinggasset, maar mijn normale gasfornuis is beter. Kan ik butaan/propaangas aansluiten op mijn normale fornuis en zo niet, waarom niet? Ik weet dat aardgas heter is en daarom niet aangesloten kan worden op mijn campingtoestel, maar hoe zit dat andersom en waar moet ik rekening mee houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb jaren gecampeerden nam een 4 pits gascomfort mee op een tank camping gas. Ik heb er nooit problemen mee gehad. Dus naar mijn idee geen probleem.

nee, camping gas brand beter, daarom ziten in het fornhuis klijnere gas sproeiers. aardgas is minder en goedkooper daarom ziten hier grootere gas sproeiers in. zou je je gewoone fornhuis op een fles aansluiten krijge best wel wat meer vlam in het forhuis:)

Volges mij moet er dan een ander formaat inspuiters (nozzles), geplaatst worden. Zou even informeren bij de vakman, want met gas moet je voorzichtig zijn....

Met gas en gasaansluitingen zou ik niet gaan knoeien. Niet alleen risico voor jou maar ook voor nabijwonenden. Vraag de vakman.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100