Wat kan ik doen tegen die irritantje fruitvliegjes?

Ik heb nu daadwerkelijk gewoon een plaag...
Maar ik heb geen fruit in huis. De vuilnisbak word elke 2 dagen geleegd, er staat geen afwas (we hebben een afwasmachine) hoe kan ik van deze irritantjes afkomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zijn het wel fruitvliegjes? Je moet eens even zoeken op internet, er schijnen ook andere vliegjes te zijn met hartvormige vleugeltjes. Ik hoorde hier vorige week iets over op de radio. Toegevoegd na 7 minuten: Kijk eens bij aalputmotjes.

Je hebt van die piepapparaatjes die tegen muggen helpen, muggen kunnen het horen, mensen niet. Ik weet niet of ze bij fruitvliegjes werken, maar het zou een optie kunnen zijn.

Ze moeten toch ergens eten vinden, anders krijg je geen plaag. Heb je misschien lege flessen in huis staan? Fruitvliegjes zijn ook dol op restjes wijn, bier, frisdrank, vruchtensap etc. En wat voor jou een verwaarloosbaar klein achtergebleven druppeltje lijkt, is voor een fruitvliegje een zwembad vol heerlijkheid.

Hang een vliegenvanger op, je weet wel, zo'n kleefding.

een schaaltje met een beetje ammonia zou moeten helpen, of een schaaltje met water en azijn in de buurt van de vliegjes. dit werkte bij mij, ze waren zo weg!

Een mogelijkheid om er van af te geraken is om op diverse plaatsen in uw huis kruidnagel te leggen in kombinatie met sinaasappel. Zij kunnen niet tegen de straffe geur en als je een raam op een kier laat staan gegerandeerd weg zijn ze. ;-) http://www.google.be/images?hl=nl&source=imghp&q=kruidnagel&gbv=2&aq=f&aqi=g3&aql=&oq=&gs_rfai= http://www.zonderreden.nl/archief/11 succes ;-) Toegevoegd na 4 minuten: http://www.frytex.nl/tips/ongedierte.php

Als je last hebt van fruitvliegjes zet dan een paar bakjes met port in de kamer. Ik heb alles al geprobeerd en dit werkt echt. Ze komen er massaal op af en ze verdrinken erin.

Ze komen op de geur van fruit af. Dus als het fruitvliegjes zijn, staat er ergens een pak sinaasappelsap open.

Ik pak bij een plaag gewoon de stofzuiger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100