Kan ik subsidie krijgen als ik regenwater opvang met behulp van een regenton?

Ik weet dat hier en daar gemeenten of waterschappen subsidie geven voor het afkoppelen van regenwater want dat is goed voor het milieu en en hetbespaart op de kosten voor het zuiveren van afvalwater.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In sommige gemeentes of waterschappen krijg (of kreeg) je een subsidie (korting) voor de aanschaf van een regenton, zoals de gemeente Gouda en het waterschap Roer en Overmaas. Daarnaast zijn een aantal gemeentes en waterschappen gestopt met deze subsidie. Ik zou zeggen zoek op je waterschap of gemeente of er een subsidie is voor het afkoppelen van regenwater.

Nee dacht het niet, waar wil je het voor gebruiken dan? Het heeft iig wel kosten voordelen, als je het bijvoorbeeld voor spoelwater van je wc's gebruikt. Maar je krijgt geen subsidie.

en wat ga je dan met dat water doen? meeste wijken hebben geen infrastructuur voor het gescheiden afvoeren van watersoorten (toilet, regenwater) dus dat levert niks op. behalve dat je water bespaart als je die regenton aan je toilet koppelt of er in doucht ofzo. dan verdien je in elk geval geld. (als water) haha ik kom niet meer bij.

op zo een kleine schaal kan je daar lijkt mij geen vergoeding voor krijgen.

Elke gemeente heeft bepaalde potjes voor subsidie. Hoe en waarvoor je subsidie kunt krijgen, verschilt per gemeente. Om deze vraag beantwoord te krijgen, zul je bij je eigen gemeente moeten informeren.