Wat voor soort uien zijn Amsterdamse uien?

Ik bedoel die uit de kluiten gewassen gele zilveruien die je in potten in de winkel kunt kopen. Ik wil ze volgend jaar graag zelf gaan kweken voor eigen inmaak.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar heb je het ras Stuttgarter Riesen voor nodig (koud bewaard plantgoed).

Bronnen:
http://www.agrotuinendier.nl/webshop/tuinz...
http://www.groentenenfruit.nl/ui

Een gewone ui, maar de ui wordt direct na de oogst ingelegd in zuur (azijn en specerijen).

De Amsterdamse ui is een lekkernij die, zeker in de Nederlandse provincie Noord-Holland, vaak wordt gegeten. De Amsterdamse ui is een gewone ui die direct na de oogst wordt ingelegd in zuur (azijn en specerijen). Door het gebruik van de kruiden, met name saffraan, heeft de Amsterdamse ui, in tegenstelling tot de zilverui, een geel uiterlijk. Deze oude traditie werd veelal in de Amsterdamse Jordaan, door Joden bedreven. Dit tafelzuur werd vaak aan de kar in de Amsterdamse buurten verkocht. De traditie ontstond in de Jodenbuurt waar veel Joden in grote armoede leefden. Door het inleggen in zuur kon men de houdbaarheid van allerlei soorten groenten verlengen. Zo werden bv. behalve uien ook augurken, haringen en kool[bron?] in het zuur gelegd

Bronnen:
wikipedia

Zilveruien worden voor Amsterdamse uien gebruikt. Amsterdamse uien zijn een typisch Hollandse lekkernij. De uien worden direct na de oogst in zuur (azijn en specerijen) ingelegd en krijgen de uien de karakteristieke gele kleur. HAK Amsterdamse uitjes is verkrijgbaar in een 370ml pot. Ingrediënten: Zilveruien, water, natuurazijn, suiker, zout, mosterdzaad, natuurlijke aroma's, antioxidant (natriummetabisulfiet), kleurstof (curcumine, riboflavine).

Bronnen:
http://www.hak.nl/index.php?nav=product&p=...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100