Hoe krijg je zwarte luizen van je kruidenplanten af?

Ik heb zwarte luizen-beesten op mn thijm- en oreganoplantjes (buiten). Aangezien ik ze nog wil eten lijken bestrijdingsmiddelen me niet zo'n goed plan. Hoe kom ik nu van die gore beesten af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ergens gaat het niet goed met je kruidenplantjes. Mogelijkheid 1.je hebt deze plantjes pas gekocht, dan komen ze uit de kas waar ze gekweekt zijn en door de overgang van kas naar de tuin krijgen de plantjes het even slecht en krijgen daardoor luis. Mogelijkheid 2.Je planten staan niet in voldoende zon, zijn daardoor niet voldoende sterk en krijgen daardoor luis. Mogelijkheid 3. De planten hebben nu of kort geleden te droog gestaan, dan vermindert de weerstand en krijgen ze luis. Mogelijk 4. De planten staan in de verkeerde grond en krijgen daardoor luis. Kort gezegt: als de plant het niet naar zijn zin hebt, dan kan hij luis krijgen, probeer er achter te komen wat de reden is. Bij regenweer gaat de luis meestal vanzelf weg. Flink sproeien met leidingwater helpt ook vaak. Zeker geen gif spuiten.

Je kan proberen natuurlijke vijanden in te zetten. Oftewel: lieveheersbeestjes vangen!

Dag krullenkoppie, Ik denk dat je het beste kunt werken met brandnetelgier! Brandnetelgier Net als binnenshuis maken we ook voor bladluis in de tuin een fijn lekker brandnetelgiertje. Een bos brandnetels in een emmer water, 5 dagen laten staan en dan zeven, eventueel tot 5 maal toe verdunnen en dan mee gaan spuiten. Zijn het maar een paar planten die aangetast zijn, dan nemen we gewoon de afwaskwast en besprenkelen we alle aangetaste plekken royaal met de gier die beter wordt naarmate hij langer staat. Brandnetelaftreksel Dit snel te bereiden bestrijdingsmiddel tegen luizen is binnen 24 uur klaar. We nemen een kilo vers gesneden brandnetels en laten die precies 24 uur in 1 liter water staan. Met dit middeltje spuiten we zo royaal als het maar ken en na een dag of vijf spuiten we nog eens voor eventuele achterblijvers. http://www.groenewaaier.be/http:/www.groenewaaier.ber/biologisch-tuinieren/biologische-insectenbestrijders

Het schijnt dat brandnetelgier werkt, de vraag is of je plantjes nog leven eer je dat hebt geproduceerd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100