Wat zijn makkelijke wintergroenten om te kweken (in bakken)?

Wanneer al mijn zomerbakken leeg zijn wil ik dit jaar ook graag voor het eerst wat wintergroenten erin proberen te kweken. Ik weet alleen niet wat daar geschikte groenten voor zijn. Ik gebruik zomers speciekuipen en bouwemmers hiervoor en wil deze dan ook graag gebruiken voor de wintergroenten.

Welke groenten zouden hier geschikt voor zijn, en tegen welke tijd ongeveer worden wintergroenten gezaaid/geplant?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan nu nog net boerenkool zetten. Prei is ook een goede. Beide als voorgezaaide planten kopen. De kool vormende koolsoorten zijn wellicht een beetje te laat nu. Winterpeen gaat ook goed. Witlof is nu te laat om te kweken.

In Augustus kun je nog verschillende groentes zaaien: Boerenkool - Postelein - Radijs - Raapstelen - Sla en wintersla - Veldsla en spinazie. Deze kun je ook nog in September zaaien, behalve de sla en de raapstelen deze alleen nog in Augustus.

Zou je wintergroente willen zetten in je bakken, dan zal je het nu vlug moeten doen, anders kan het al niet meer, dus is dit echt niets, want je bakken bloeien nu nog vol op, als het goed is, zeker als je nog af en toe bij mest zijn de bakken nog prachtig. In de herfst als de zomerplanten er uit zijn, is het te laat voor wintergroente, de groei is er dan al uit. Een hele goede oplossing is, als je in de herfst sierkool in je lege bakken plant, deze zijn al prachtig van kleur en vorm als je ze koopt, maar ongeschikt om er van te eten.

Als je nu nog wintergroenten wilt planten, dan kun je nog winterpreiplanten zetten, verder ook nog wel boerenkool en spruitenplanten. Verder is ook nog mogelijk late andijvie, en zelfs kun je nu nog proberen om wat boontjes in de grond te stoppen. Dit is ook nog wel mogelijk, en als ze praten over nachtvorst dan dek je ze een nachtje af met wat plastic.

Bronnen:
Doe het zelf in de volkstuin

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100