Hoe zou het komen dat de tomaten dit jaar in de serre klein blijven ? misschien te warm ?

ieder jaar hebben wij extra grote en smakelijke tomaten in onze serre, nu worden ze niet groter, het was nochtans hetzelfde zaad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een tomaat houd van water zeker als het warm is, veel water .Heb je de planten ook extra mest gegeven. Tijdens weer goed luchten (deuren en ramen open) Gebruik je ook een schaduwnet? Dit heb jezeker nodig in een serre. Zet tomaten niet ieder jaar op de zelfde plek. Dit kan ook de oorzaak zijn van een minder opbrengst.

Misschien zit er te weinig voeding in de grond waar de planten in staan

Jammer joh, ik denk dat ze te weinig voeding hebben gehad op het moment voor de bloei en het vormen van de vruchten. Daar kan je nu niks meer aan doen.. Heb je ze in de serre- dus in potten? Misschien ligt het dan aan de potgrond die van mindere kwaliteit is..

Ik heb een volkstuin met een serre en in deze serre staan wel 20 tomatenplanten, zowel trostomaten als pomodores en gewone tomaten. Mijn buurman heeft tomaten gewoon in de buitenlucht met een plastic dek erboven. De tomaten in de buitenlucht zijn veel groter en veel talrijker. Ik denk dat het komt dat de regen de grond veel natter houdt en dat daardoor de tomaten groter worden en dat er ook veel meer tomaten aan een tros komen. De bijen kunnen er ook veel beter bij. Staan de tomaten echter in de buitenlucht zonder een plastic dak erboven dan gaat het fout met tomaten, want het regenwater geeft veel eerder aanleiding tot het ontstaan van phytoftera en dan worden de tomatenplanten en de tomaten rot en zwart.

Bronnen:
Eigen volkstuin

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100