Welke planten zijn leuk voor op het balkon als je zelf nog jong bent 20+?

Ik heb wel zo'n bak die aan het balkon hangt waar ik planten in kan zetten.

Toegevoegd na 7 minuten:
Het moeten wel een beetje steige planten zijn die er tegen kunnen als het waait.

Toegevoegd na 7 minuten:
beetje stevige planten bedoel ik

Weet jij het antwoord?

/2500

Petunia's Thijm rozemarijn, basilicum Lavendel

zie foto (je kan er nog geld aan verdienen ook)

Is achter de geraniums gaan zitten niet een leuk idee? :P Ik zou zelf kiezen voor fleurige plantjes, maar wat ik ook zeker op mijn bakon zou zetten (of er aan zou hangen) zijn kruidenplantjes. Maak een balkonbak met kruiden (peterselie, munt, basilicum, ...) en je hebt altijd verse kruiden om mee te koken! Je kunt ze zelf zaaien of je kunt plantjes kopen bij tuincentra. Het ruikt ook nog eens lekker!

Ik heb zelf een palmboompje in een pot in mijn tuin gezet. Kun je ook prima plaatsen op je balkon. Bij het mooie weer als nu doet hij het erg goed. Als je buiten zit, geeft het toch een beetje een tropische sfeer. Als het weer wat kouder wordt, kun je de palm verplaatsen naar de woonkamer. Verder vind ik het kweken van geurige kruiden een leuk idee. Het ruikt lekker en je hebt er nog iets aan tijdens het koken.

Ik heb op mijn (winderige) balkon op het zuiden hele grote bakken, met oa. een blauwe regen, bamboe, een buddleia (kleine versie, vlinderboom), en grote kuipplanten, die ik in de winter heel dicht op elkaar inpak in bobbeltjesplastic. Verder heb ik een palmpje, en ja, zélfs een bak met geraniums en fuchsia's...en een emmer met lavendel, afrikaanse lelies in een andere emmer : kortom : de poes is regelmatig 'zoek'....Ik geef veel water en mest, en in het voorjaar krijgen ze natuurlijk een snoeibeurt (als dat nodig is) en nieuwe aarde. Ga eens neuzen op een tuincentrum : daar zijn ook boeken over beplanting van terrassen en balkons, en 'container-gardening', dan kan je ter plekke ideeën opdoen.

Wat hebben planten en bloemen in godsnaam met leeftijd te maken? Je kunt toch vanalles in die bak zetten wat jij zelf leuk vind? Of dat nu violen zijn of geraniums of vergeet-mij-niet, dat bepaal je toch lekker zelf.

Lichtroze geraniums! Geraniums is allang niet meer het bejaardenplantje. Je kunt ze in allerlei kleuren krijgen en bovendien zijn ze heel sterk en bloeien de hele zomer door!!

Een lantana is ook erg mooi, vooral de soort die van oranje rood tot fuchsia-kleurig bloeit. Wel naar binnen halen voor de vorst. Of (mijn favoriet) de thunbergia (Suzanne met de mooie ogen) deze gaat ook nog een lekker klimmen en draaien, op zoek naar plekjes waar ie lekker naar toe kan om weer ontzettend veel opvallende bloempjes uit te 'persen'. Hij is bij mij tot over de carport gegroeid, in weer en wind, dus sterk genoeg!

Vlijtig liesje; doet het goed in de schaduw en is er in heel veel kleuren Lobelia; bloeit uitbundig in vele paarse en blauwe kleuren, Erg leuk om ertussenin te planten aan de voorkant. Zijn vele kleine bloemetjes die over de bak heen gaan hangen. Fuchsia; is er in heel veel soorten, heeft weinig zon nodig en gaat ook hangen. Petunia; zijn er met grote-,kleine- en dubbele bloemen en in heel veel kleuren, erg stevig en gaan ook hangen. Erg sterk en echt niet ouderwets! de geranium (pelargonium) De Franse geranium vind ik erg mooi, heeft gevlamde grote bloemen in mooie pasteltinten en vooral in een balkonbak is ook de hanggeranium een zee van bloemetjes die als een waterval naar beneden kan hangen. Voorjaarsviolen en winterviolen zijn een goed alternatief als het seizoen begint of eindigt en er is nog niet zo veel (meer) Zelf heb ik op het ogenblik in mijn hangbak hardroze petunia`s, donkerpaarse Lobelia`s, en witte begonia`s met kleine bloemetjes. In een bak in de achtertuin hangt tegen de schutting een lange bak met Spaanse margerieten in zacht roze met ertussen in donkerpaarse dubbele petunia`s, en achter deze planten heb ik zachte pluimen van roze astilbe staan en dit staat schitterend.

Lavendel is erg leuk en het ruikt ook nog lekker!

Wat het ook goed doet in balkonbakken rotsplanten, en je hebt er niet zoveel werk aan. Prachtige kleuren en veel variaties. soorten: Steenanjers , Borstelflox blauw , Zeepkruid Karpatenklokje,en Gele muurpeper . Een planten-, terras- of balkonbak gevuld met dit assortiment is een lust voor het oog.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100