Mogen hout/papier producten die gebruikt worden bij knaagdierhokken in de GFT?

Ik bedoel:
-Kranten
-Onbewerkt karton
-Onbewerkte knaagdierenstrooisel gemaakt van "inheemse fijn sparren- en dennenhout. Ze worden gecontroleerd volgens een streng controle-systeem volgens DIN ISO 9001: kwaliteit en milieuvriendelijkheid zijn het meest belangrijk".

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat mag. Geen enkel probleem. Goed zo.

Ik denk het wel, maar de kranten en karton: kun je die niet beter bij het oud papier doen? Wat er wel in mag: mest van kleine huisdieren met stro kattenbakkorrels met milieukeur Wat er niet in mag: vogelkooizand honden- en kattenharen

Ja hoor, het verschoonsel van je konijn of je cavia is prima op z'n plek in de groene bak. Het is allemaal biologisch afbreekbaar en als het als strooisel voor je huisdier mag dienen, zitten er inderdaad geen toevoegingen in. Papier kan beter in de papierbak, maar als het al gebruikt is om onder in een beestenbak te leggen, is dat niet zo fris. Zolang je je groene bak niet volstopt met alleen kranten, is het geen enkel probleem.

Ja knaagdierenstrooisel mag in de GFT bak en ook hout/papier producten. Er mag ook wel eens een krant in de GFT bak terechtkomen, BV op de bodem om dat de GFT afval dan beter van de bodem los komt. Maar eigenlijk horen kranten niet in de GFT bak. Er zitten te veel schadelijkestoffen in de drukinkt van de kranten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100