Waaraan dankt een duivelswandelstok zijn naam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De duivelswandel stok gaat na een paar jaar aan de wandel, dat wil zeggen, hij maakt ondergrondse uitlopers, als je deze er uit trekt, dan zit er aan het eind een krul aan, draai je hem om, dan heb je een wandelstok vol gemene stekels, vandaar de naam, duivelswandelstok.

De duivelswandelstok of engelenboom is een markante struik of kleine boom. Het duivelse zit hem in de gemene stekels op de stam. Wie daarmee in aanraking komt, kan lelijke wonden aan handen of armen oplopen.

Aralia elata of de duivelswandelstok Latijnse naam : Aralia elata Nederlandse naam : Duivelswandelstok / Engelenboom Een kleine struik waarvan de stam stekels bezit en enigszins kronkelend vandaar ook de naam duivelswandelstok, vooral in de winter is de gelijkenis groot als het blad afgevallen is en nog alleen de stammen overblijven.

Bronnen:
http://www.tuinadvies.nl/aralia_elata_duiv...

Een kleine boom met ondergrondse uitlopers (meer stammig) met witbond blad. De duivelswandelstok heeft zijn naam te danken aan de scherpe stekels op de stam

De duivelswandelstok heeft zijn naam te danken aan de scherpe stekels op de stam. Een kleine boom met ondergrondse uitlopers (meer stammig) met witbond blad.

Bronnen:
http://www.onlinetuincentrum.nl/groen?t=p&...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100