Kan je een met succes een bladstek van hulst maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vrijwel alle wintergroene heesters kan je stekken. Neem stekken van 15 cm laat alleen de laatste twee blaadjes zitten en doop de onderkant van de stek in stekpoeder. Maak met je vinger of stokje een kuiltje in de grond en plaats de stek hierin. De beste tijd om te stekken is het najaar. Je kan ook naar zaailingen zoeken onder bomen in de buurt van de hulst. voorzichtig uitspitten en in goede potgrond planten. Hulst groeit het liefst in zure grond. Bedenk wel, dat een hulststek4 tot 5 jaar nodig heeft om een meter hoog te worden.

Ja. Als je takjes hulst in de grond steekt en vochtig houdt, wortelt de hulst. Mijn buren hebben hulst en ik heb regelmatig hulststekken in de tuin.

Dat ligt eraan wat je met een bladstek bedoelt. Strikt genomen is een bladstek een stek waarvoor je alleen een blad gebruikt. Bij sommige vetplanten werkt dat: leg het blad op vochtige grond, zodanig dat de wond van het bladsteeltje op de grond ligt, wellicht een millimeter _in_ de grond. Dan verschijnen eerst worteltjes, en daarna de rest van een nieuwe plant. Of dat bij hulst ook werkt, weet ik niet. Een gewone stek, dus met een takje, werkt wel. Mits er minstens één bladoog onder de grond zit, en minstens één boven de grond. Twee of drie is beter, zeker aan de onderkant - die bovenkant groeit wel aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100