Wat is beter, een aluminium tuinhuis of houten?

Ik ben al een aantal weken bezig een tuinhuis te kopen, maar twijfel tussen aluminium en houten tuinhuis.Ik heb twee tuinhuizen gevonden op https://www.qs-gartendeco.nl/gardenhouses-meppen-houten-blokhut-250x200cm.htm en https://www.qs-gartendeco.nl/tuindeco-saffier-metalen-berging-290x290cm.htm Heeft iemand advies of ervaring hiermee?

Toegevoegd op 05 juni 2018 12:07: afbeelding

Weet jij het antwoord?

/2500

U kunt beter een houten tuinhuisje kopen en deze als dit nodig is bewerken tegen de weers omstandig heden.Aluminium word zomers te heet en dan krijg je een broeikas effect. Succes mer de keuze.

Koop een goed houten tuinhuis, geen rommel van de bouwmarkt. Een echt goed houten blokhut heb je jaren plezier van, een alu tuinhuis wordt snel lelijk en degene die ik ken hebben allemaal deuken en de deur gaat na een bepaalde tijd steeds slechter lopen. Een goede blokhut heeft de onderste rand van hardhout, veren aan de binnenkant om bij storm het dak op zijn plaats te houden, een gelamineerde deur met fatsoenlijk slot en hout van minimaal 19mm dik. Zelf moet je de blokhut behandelen met bijvoorbeeld Sikkens TGL grenen kleur, bespaar ook daar niet op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100