Bestaat er een buitenplant dat hele jaar groen blijft? Zo ja welke?

Weet jij het antwoord?

/2500

tuja Den Spar rhodondendron

De roemruchte conifeer.

laurier Toegevoegd na 1 dag: skimmia

Laurier Hedera Toegevoegd na 12 minuten: Bodembedekker Vinca Minor.

Een liguster.

klimop bamboe winterharde palmen heide

de buxus dennetjes gras de apenboom ook wel slangenden

http://www.jacobsplant.nl/categorie.php?catid=87

Taxus of venijnboom (Taxus baccata)

Jazeker, Hulst is hier erg goed in. Heb je dus met de komende Kerstdagen veel groen-plezier van.....

Coniferen

Het zijn er tussen de twee en drie duizend!! Waar wil je dat ik begin? Iberis sempervirens, of meteen naar de dennebomen. Geef aan voor welk doel en standplaats en liefst ook nog de grondsoort.

heerlijk dat er binnen een paar uur al zoveel antwoorden zijn. en dat iedereen gelijk heeft. Want zoals Eddijst zegt, zijn er een paar duizend. coniferen, naaldbomen, rhodondendrons en (sommige) azalea's,kalmia, skimmia, camellia, taxus, buxus, laurier, laurierkers, Photinia, viburnum (gelderse roos), euonymus (kardinaalshoed) pernettya, brem, pieris, vuurdoorn, pachysandra, hebe rozemarijn, lavendel, tijm, en dan heb ik alleen nog de struiken genoemd, bij de vaste panten heb je nog de schoenlappersplant, vinca, ereprijs, primula, sedum, arabis, sommige campanula, probeer een beetje af te wisselen met wintergroene en bladverliezende planten. Dan heb je in de winter niet zo'n kale tuin, maar in het voorjaar toch genoeg te genieten van jong uitlopend blad.

tuingeranium,goeie bodembedekker,en het hele jaar groen,juni staat ie in bloei,je hebt een paarse en een witte versie.

De meest geschikte soorten Er komt steeds meer keuze in groenblijvende vaste planten. Heel mooi zijn de Aronskelken, met name Arum italicum-vormen als ‘Pictum’ met crèmewit getekend blad, groenwitte ‘bloemen’ in het voorjaar, daarna rode bessen. Het Glanzende mansoor Kruipend zenegroen met z’n intens blauwe bloemen, de Schoenlappersplanten met ’s winters vaak roodpaars verkleurend blad en prachtige bloemen in de lente, mooie Wolfsmelk-soorten met veel geel en frisgroen, het Stinkend nieskruid (Helleborus-foetidus) met z’n beeldschone lichtgroen-met-rode bloemen in het vroege voorjaar, of andere kerstroos-verwanten als Helleborus argutifolius, Helleborus niger (de echte kerstroos) en hun talloze hybriden. Denk ook aan Longkruid met z’n zijdezachte stengels en bloemen en blaadjes vol puntjes etherische olie, de geelbloeiende (in de vroege zomer), bodembedekkende Waldsteinia en de vele tientallen soorten groenblijvende varens, grassen en lage bamboes.

de spar

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100