Hoe krijgt een merel een regenworm uit de grond?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mijn tante voedde elk jaar verweesde jonge merels en andere vogels op. Ik weet nog goed dat ze, als antwoord op mijn vraag hoe die diertjes (na het terugzetten) in de natuur konden overleven , aan me vroeg of ik een theedoek nat wilde maken. Ze zette op de vochtige theedoek een hele jonge merel. Tot mijn verbazing begon het diertje meteen te trappelen. "Dat is om de wormen te laten denken dat het regent, wormen komen tijdens de regen altijd naar boven. Als de merel een puntje boven de aarde ziet komen trekt hij/zij de worm eraan uit, zo zie je, deze vogels verhongeren niet snel! Wat is de natuur toch mooi, he." Ik hoor het haar nog zeggen...

volgens mij stampt de merel op de grond of loopt het over de grond waardoor de wormen omhoog komen, dan is het een touwtrek kwestie. dit effect wordt getriggered omdat de wormen dan denken dat het regent(vandaar regenwormen) en automatisch omhoog komen.

Die trekt hij er met zijn snavel uit als hij hem ziet of nadat hij hem gelokt heeft met trappelen.

Net zoals een meeuw dat doet. Door te dabben.... (dabben= ritmisch met de voetjes op de grond te stampen)

Als je in de tuin werkt wordt je ook altijd in de gaten gehouden door een merel. Alles wat jij al aan aan aarde opschudt hoeft hij dan niet te doen door te stampen met z'n pootjes. Een vogel is ook zo gebouwd dat het geen probleem hoeft te zijn z'n voer uit de aarde te krijgen. De mens helpt hem, zo nu en dan en dat is lekker gemakkelijk!

Regenwormen eten hun hele leven grond. Ze halen hier hun voedingstoffen uit, waar ze van leven.Wat er overblijft, dat is het meeste, moeten ze weer kwijt en poepen dit weer uit. Hiervoor gaan ze achteruit naar boven, in hun van te vore gegraven gangetje en boven de grond uit gekomen, duwen ze het restant grond/poep naar buiten, vaak te zien aan de hoopjes op de grond. Een merel weet dit en zoekt overal naar wormen die net even hun vrachtje aan het lossen zijn. Of ze trekken nu een stuk van de worm af, of ze trekken de hele worm de grond uit. Meestal het laatste.

Hard op de grond stampen en roepen of misschien wel ontiegelijk mooi zingen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100