Kan ik een buxus nu nog omplanten?

Ze staan in de grond, maar ik wil ze op een andere plaats planten. Kan dat nu nog of ben ik al te laat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De groei van de meeste planten kan je verdelen in twee perioden. De eerste periode de belangrijkste, is de groeiperioden tot ongeveer de langste dag, dan staat de groei stil en komt er nog een nagroei totaan de herfst, na ongeveer een maand. De buxus staat nu volop te groeien, kan je zien aan het lichtgroene blad, nu verplanten kan een groot probleem worden, maar is afhankelijk van de grondsoort en de leeftijd van de buxus. Je kan ook wachten tot de eerste groei over is (eind juni) en dan verplanten, dan heb je minder risico.

Dat kan nog wel het is nog niet bloedheet buiten en volgende week schijnt het al weer wat af te koelen. Geef ze een ruim plantgat en doe daar mest bij. Direkt veel water erbij en als het lang droog blijft ook.

Zou het nu niet meer doen. Het is donker en al laat. Morgen lijkt me beter.

het antwoord van Ed is correct alleen kan je best nog het risico nemen. op dit moment is het weer wat warmer en is er een grotere behoefte aan water binnen de plant. je kunt die behoefte enigszins beperken, door de plant alvast te snoeien. verder, als daar de mogelijkheid voor bestaat, de plant op zijn nieuwe stek enige schaduw bieden. tot slot bij het overplanten water, veel water. graaf een gat en laat het helemaal vollopen, plant de buxus maar laat een kuip van zand, waarin je weer water laat lopen. de opstaande rand voorkomt dat het water wegstroomt. ook later nog regelmatig water geven, zeker als het nog warmer wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100