Ik ga binnenkort onze tuin ophogen. Er komt zo'n 20 m3 grond op. Nou was mijn vraag of ik voorzorgs maatregelen kan nemen tegen het verzakken?

De grondsoort is veengrond

Weet jij het antwoord?

/2500

Was het maar waar dat er wat aan te doen was. Wij wonen 30 jaar op veengrond,en hebben al duizenden euro,s uit gegeven,aan nieuwe zwarte grond. Het blijft maar zakken,en hoe meer je er op stort hoe erger en eigenlijk wordt, het steeds zwaarden, regen er op. en na een paar jaar is het weer het zelfde liedje. Maar ja, je kan het ook niet laten gaan, dan is het na jaren geen gezicht meer. Dan kijk je tegen de wortels van de bomen aan ha ha. Toegevoegd na 4 minuten: Eigenlijk moet je het elk jaar wat bij vullen, vooral in de borders, Dan blijft het altijd netjes. Succes. Toegevoegd na 4 minuten: Eigenlijk moet je het elk jaar wat bij vullen, vooral in de borders, Dan blijft het altijd netjes. Succes.

Van belang is wel dat er aangevuld wordt met veengrond. Als er zwaardere grond aangevuld wordt drukt dit het veen naar beneden. Zanderige grond aanvullen werkt ook niet goed omdat het zand door het veen naar beneden zakt. Maar veen blijft helaas altijd inklinken en daardoor zakken. Soms komt het zakken van een tuin ook door het ontbreken van een goede beschoeiing langs een slootkant. Onder bestrating zou piepschuim blokken of yalibi s verzakking kunnen voorkomen of vertragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100