Welke planten zou je het liefst in je tuin hebben en waarom?

byv tulp en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou planten kiezen die qua daglicht het best aansluiten bij je tuin. Daarbij een persoonlijke kleur uitzoeken en voila.... Toegevoegd na 6 minuten: daglicht moet zonlicht zijn.

Fruitbomen en planten, zoals kiwi's, frambozen en aardbeien... ik hou van fruit, en plukken uit je eigen tuin is heel leuk en lekker...

KIWI- Erg mooi blad, prachtige zeer welriekende bloemen en super lekkere vruchten, zijn winterhard tot - 17 graden GAURA- Plant die nu bijna in bloei is en doorbloeit tot aan de eerste vorst, komt geen ziekte in voor en vergt geen onderhoud. SIERGEMBER- Niet winterharde kuipplant met grote mooie sterke bladeren, prachtige grote trossen goudgele bloemen die heerlijk geuren, geeft in de winter als hij binnen staat, ook nog prachtige bessen/vruchtjes. SCHILDERSVERDRIET- Wintergroen randplantje, met prachtige frisgroene rosetten en wonderlijke mooie kleine bloempjes. VOGELTJE OP DE KRUK Bolgewasje dat in het vroege voorjaar lila rose bloeit, de tere bloempjes lijken spekend op een vogeltje op een stokje. HUISLOOK- Wintergroene vetplantachtige rosetten die op dakpannen kunnen groeien in heel veel soorten. BOTANISCHE CROCUSSEN- In de winter al in bloei met de meest wonderbaarlijke kleuren, kunnen verwilderen dus geen enkel onderhoud

Vrouwenmantel; omdat de regendruppels zo prachtig op de bladeren blijven liggen. Vlinderstruik; omdat hij prachtig bloeit en vlinders aantrekt. Longkruid; bloeit vroeg in het voorjaar en krijgt dan gevlekt blad.

Een ouderwetse grote notenboom. wij hadden er vroeger eentje toen ik nog thuis woonde. De takken zaten hoog dus we hadden in de warme zomers er ons tuinstel onderstaan. Nooit geen last van muggen of ander ongedierte. We zaten lekker in de schaduw,en de herfst noten genoeg. De boom is inmiddels meer dan 100 jaar oud denk ik en hij staat er nog steeds en gaat echt niet weg.

een zonnebloem is zonnig geel, groot - lang met wat geluk en heeft een vriendelijke uitstraling

Akelei, stokrozen, boerenjasmijn, hortensia's enz. Een beetje boeren of ouderwetse planten. Ik woon in een boeren buitengebied en daar passen keurige planten niet bij. Dus heb ik heel veel planten die in de omgeving passen maar ook planten die insecten, bijen, vlinders enz aantrekken.

Ik woon vlak aan zee dus moet ik altijd rekening houden met de zoute lucht, zandgrond, harde wind. Ik moet dus sterke planten hebben. Mijn voortuin is op het noord-oosten, alleen s`morgens zon en winderig, mijn achtertuin is behoorlijk groot met een terras, een vijvertje en is op de zuidkant. Perfect! Bijna de hele dag zon en wel vaak warm omdat het terras tamelijk beschut is door het huis. inde achtertuin heb ik op het muurtje wat mijn terras afschermt een prachtige passiebloem. Ik snoei hem ieder voorjaar en s`zomers wordt hij steeds groter en rijkbloeiender. De hele muur is nu `s zomersbedekt met creme-lila bloemen. Op de schaduwplaatsen heb ik hartlelies (hosta`s) staan vanwege het mooie blad, ze bloeien niet zo lang en dan heb ik altijd het blad nog wat mooi is. In de vijver heb ik zuurstofplantjes en waterlelies. Er naast staat judaspenning ( onder de meidoorn) en sigaren ( ik weet niet hoe ze anders heten) Ik heb zowel voor als achter enkele schoenlappersplanten. Vooral omdat het weer zo`n mooi blad is. In het najaar worden de randen en nerven rodekool kleurig en wanneer ze bloeien hebben de bloemen in het midden zo`n mooie hard roze kleur! Wat ook een zeer dankbare plant is , is de ooievaarsbek. Dit is de echte winterharde geranium. Hij is laag,bodembedekkend, en heeft enkele, dus geen trosjes, roze-lila bloemetjes die heel lang bloeien. Ik heb ze in mijn rotstuintje staan.Zo rondom de lichte lavastenen staan ze erg mooi. Ik heb ook aan de rand van de border langs mijn gazon, roze muurpeper. Een sterk groeiende sterke bodembedekker met klein roze bloemetjes. Opzij heb ik bij de vijver tegen de schutting (ervoor) 3 prachtige yucca`s filamentosas. Ze hebben vorig jaar spectaculair gebloeid. In het midden komt dan een steel met grote klokvormige witte bloemen. Er zaten meer dan dertig bloemen in. Ze zitten er als een soort grote tros,halverwege de steel tot in de top. Na de bloei vormen zich op die plek weer nieuwe planten. Dan heb ik nog een hertshoorn. Een bladverliezende plant die in de zomer gele bloemetjes krijgt en in het najaar rood-bruine besjes. Mijn pergola aan de voorkant is bedekt met goud-gele kamperfoelie en tegen de schuur in de achtertuin staat een roze kamperfoelie. Toegevoegd na 14 minuten: Mijn trots is een vuurdoorn naast de voordeur. Zit altijd vol mussen en meesjes die in het najaar van de bessen snoepen. Verder heb ik bakken met franse geraniums en nog veel meer.Teveel om op te noemen.

Ik wil een boomgaard met vooral veel kersebomen. Ook een grote kruidentuin en een vijver met een beekje. Ik hou van fruit en kruiden en ik ben gek op stromend water en vissen zijn rustgeven.

Zelf kies ik de hortensia. Ik vind de bloemen zo ontzettend mooi. En de plant blijft maar bloeien, maanden achter elkaar. Verder ook weinig onderhoud. Dat is voor iemand zonder groene vingers wel een belangrijke voorwaarde.

een baobab. Dan zou ik in ieder geval een ruime tuin hebben waarin ik mij in Afrika zou kunnen wanen.

petunia,s in de bloembakken het is wel een plantje om bij te houden,want elke dag moeten de oude bloemetjes eruit gehaald worden,maar dat weegt niet op tegen de schoonheid er van

Ik zou vooral planten nemen die dieren aantrekken omdat de natuur bestaat uit flora en founa en je dan dus dubbel kunt genieten. Denk aan de vlinderstruik (seringe). Ook zou ik planten nemen die voor beschuting voor dieren kunnen zorgen en misschien hun jongen groot brengen. Wat is er immers mooier dan het zien onstaan van nieuw leven (vogels bijvoorbeeld)Ook zou ik lekker ruikers nemen als de tuin het toelaat, die trekken vaak weer insecten en die trekken weer vogels etc.(kamperfoelie, lelietje van Dalen) Verder als omheining vind ik de zonnebloem geweldig!Je kunt er heel veel plezier van hebben, ze zijn ook prachtig om te zien en in de winter kun je de vogels een groot plezier doen met de zaden (in vetbollen bijvoorbeeld, doe er dan ook nog wat andere zaden bij voor de afwisseling en zodat je meer verschillende vogels in je tuin krijgt. Tot slot en als er nog plek over is zou is zou ik zeker wat kruiden in de tuin zetten. Mooi om te zien groeien nuttige uitwerlking op de tuin en natuurlijk heerlijk om mee te koken. Kortom ik zou een plan maken voor een tuin waar veel leven is te ontdekken is en die verantwoord is voormens en millieu in de breedste zin van het woord. Enniet alleen met planten maar ook met bijvoorbeeld netstkastje, of andere natuurlijke dan wel kunstmatige nestmogelijkheden, een voedertafel, vetbollen (in de winter)

orchidee ik vind ze zo mooi omdat ze ook mooie bloemen aan hun tak hebben en omdat er zoveel verschillende kleuren van zijn. in huis zij ze ook beeldig

een gebroken hartje, niet voor de naam maar om dat het plantje ondanks zijn naam toch vrolijk uitziet vind ik......

toen ik aan mijn eerste tuintje begon vroeg de hovenier wat ik erin wilde. Gladiolen! zei ik, niet wetende dat dat zomerbloembollen zijn, de je elk najaar er weer uit moet halen. Maar ze zijn nog steeds mijn favoriet, en ik plant ze ieder jaar weer. Mijn grote favoriet is de kersenboom. Schitterende bloesem! En als je een eetbare soort heb ook heerljke kersen natuurlijk. de foto is mijn eigen kersenboom verder is een tuin niet compleet zonder hortensia, in het voorjaar uitlopende knoppen, in de zomer bloemen, in de herfst droogbloemen. een skimmia is ook elk seizoen mooi. Ook ben ik een grote fan van rhodondendrons en azalea's. seringen zijn schitterend, maar bloeien maar zo kort. vlinderstruiken zijn mooi, maar worden zo groot, ondanks (dankzij) ieder jaar flink snoeien. een ander pronkstuk in mijn tuin is de hibiscus op stam. bloembollen mogen nooit ontbreken. sneeuwroem, botanische tulpjes, narcissen, sneeuwklokjes corcusjes: ik kan ze niet missen. longkruid is al genoemd en terecht. bloeit vroeg in het seizoen met rose en blauwe bloemetjes, en het gevlekte blad is ook schitterend. ook vormt hij ene mooie compacte pol. Geranium (ooievaarsbek) is ook al genoemd. Mooie plant en mooie bloemen, en veel verschillende varieteiten.

Wietplanten. Ze zijn mooi, groeien hard, je hebt heel veel soorten, het is in Nederland legaal en levert je een berg geld op als ze klaar zijn.

hybiskus......omdat wieteke van dort zon mooi lied over de hybiskus zingt vlinderstruik......omdat er in de zomer prachtige vlinders op af komen tulpen......een oerhollands product lavendel.......ruikt zoooooo zalig viooltjes en vooral blauwe...... blauw is mijn lievelings kleur hortensia.......je kan de bloemen drogen dan heb je er weer plezier van blauwe druifjes en crocusjes in de lente een appelboompje en pruimenboompje.....ik hou zo van fruit. en een bak vol met tuinkruiden en wat ook niet in de tuin bij mij mag ontbreken is een vijvertje

Tulpen in allerlei vrolijke kleuren!

kantbloemen vindt ik heel mooi

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100